Az elmúlt néhány hétben, mielőtt a Weinstein-botrány kitört volna, a Szex és New York várt, vagy éppenhogy baromira nem várt folytatása ügyében zajlott online cicaharc. Ennek vezéralakja a sorozat (és filmek) Samantháját játszó Kim Cattrall, aki a jelek szerint teljesen beelegelt a Szex és New Yorktól, és semmi kedve nincs úgy tenni, mintha

  • érdekelné a dolog;
  • jóban lenne bárkivel is a készítők közül;
  • adna mások véleményére ezzel kapcsolatban.

Hozzáállását nehéz vitatni, már csak azért is, mert egyre többet tudunk arról a beszélgetésről, amely miatt egyáltalán előkerült ez a kérdés. A színésznő ugyanis Piers Morgan tévéműsorában beszélt mindazon élményeiről, amelyek a SzÉNY-hez kötik, és ez most végre adásba került.

A most 61 éves színésznő 1998-ban ment hozzá Mark Levinsonhoz (2004-ben váltak el), és akkoriban úgy tervezte, hogy mesterséges megtermékenyítési eljárásnak veti alá magát, hogy gyereket vállalhassanak. Viszont a forgatási rendjével sehogyan sem tudta összeegyeztetni a dolgot, annyire sokat kellett dolgoznia. Azt gondolta,

ejha, tizenkilenc órás munkanapjaim vannak ezzel a sorozattal... Hétfő reggel háromnegyed ötkor kezdenék, és éjjel 1-2-ig forgatnék. Hogyan tudnám ezt folytatni, különösen a negyvenes éveim elején? [...] Ez nem hiszem, hogy menni fog.

Elmondása szerint ez a felismerés különleges volt, ekkor gondolt életében először arra, hogy talán nem lesz gyereke, hiszen már csak a termékenységét célzó kezelések is rengeteg elkötelezettséggel járnak.

Ehelyett úgy döntött, hogy fiatal színésznők mentorálásában éli ki a benne lévő anyai érzéseket („szerintem ez a női lét része, hogy megéljük. Csak aztán jön a sors, az időzítés, a szerencse, a végzet, és a többi”), egyfajta baráti-nagynéni szerepben, és ebből ő is sokat töltekezik – úgy érzi, a kétszeresét kapja vissza.

De ha már kollegialitás és családi érzések: a SzÉNY-es kollégáival sosem voltak barátok. „Kollégák voltunk, és a maga módján ez szerintem így is egészséges.” Csakhogy ezt a fajta tisztességes kollegialitást az utóbbi egy hónapban enyhén beárnyékolja, hogy egykori szereplőtársai szerint ő lett az álomgyilkos, aki miatt nem lesz harmadik film – merthogy állítólag olyan igényeket támasztott a stúdió felé, amelyeket nem akartak teljesíteni. Az állítólagos jól értesült források szerint Cattrall saját projektek megvalósításának ígérete (= adjanak sok pénzt olyan filmekre, amihez van is kedve) esetén mondott volna igent, ő viszont tagadja az egészet. Sokatmondó, hogy ugyanezen források szerint karakterének történetszálával sem volt elégedett, megalázónak találta. Akárhogy is, egy rajongónak azt írta a Twitteren:

Húsz évig játszottam SAM-et. Továbblépek, és lépj tovább te is.

(Vanity Fair, People, People)

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Kim Cattrall a Szex és New York miatt nem vállalt gyereket

Szerinte a női lét része, hogy az emberben vannak anyai érzések, de nemcsak ezen múlik, hogy ténylegesen anya lesz-e valakiből.

8 · Oct 26, 2017 08:58am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments