Az októberben kirobbant hollywoodi szexuális zaklatás botrány még mindig tartogat fejleményeket. Most Salma Hayek írt elég meredek dolgokat a szexuális zaklatással és nemi erőszak elkövetésével is megvádolt Harvey Weinsteinről.

A New York Times jelentette meg a cikket, melyben a színésznő elmondja, hogy a híres producer töbszörösen is zaklatta szexuálisan, illetve megpróbálta leállítani az egyik filmjét, amikor Hayek visszautasította az ajánlatait.

Salma Hayek a Frida Khalo életéről szóló film főszerepének elvállalásakor még nem volt akkora név a szakmában, mint manapság. De a filmet forgalmazó cég, a Miramax vezetője már akkor szemet vetett rá. Így volt lehetősége Harvey Weinsteinnek arra, hogy szexuális ajánlatokat tegyen a színésznőnek. Hayek nemet mondott, amikor Weinstein be akart menni a hotelszobájába; visszautasította a lehetőséget, hogy együtt zuhanyozzanak, de arra is, hogy a producer nézze, miközben ő zuhanyzik; azzal sem élt, hogy Weinstein egy meztelen barátja masszázzsal kényeztesse őt; és nemet mondott arra is, amikor a producer felajánlotta, hogy orálisan kielégíti.

Salma Hayek elmondása szerint Harvey Weinstein elég taktikusan közeledett felé ezekkel a szexuális ajánlatokkal. Eleinte kedves volt a színésznőhöz, de volt egy pillanat, amikor dühében letámadta és halálosan megfenyegette.

Meg foglak ölni! Nehogy azt hidd, hogy nem tehetem meg!

Hayek és Weinstein évekig dolgoztak együtt a Frida című filmen. Ez idő alatt a producer a mozi ellehetetlenítésén dolgozott. Olyan feladatok elé állította a színésznőt, hogy gyűjtsön még a filmre 10 millió dollárt, hogy dolgozza át a forgatókönyvet és szerezzen A-listás színészeket rövid idő alatt. Mivel a film jogai Weinstein kezében voltak, ezért volt még egy dolog, amit kijátszhatott. Megmondta, hogy az egész filmet leállítja, ha Salma Hayeknek nem lesz benne egy teljesen meztelen leszbikus szexjelenete.

A színésznő nem szívesen, de beleegyezett. A jelenet forgatása előtt sírt és hányt az idegességtől. Amikor már vették az ágyjelenetet, akkor Weinstein egyre csak több szexet és több meztelenkedést kért a színésznőktől. A producernek végül annyi megjegyzése volt, hogy Hayek egyáltalán nem volt szexi, és próbálta elhitetni vele, hogy nem jó színésznő, hogy miatta kár volt megcsinálni az egész filmet. (A Frida 2 Oscar-díjat nyert és elismert színésznővé tette Salma Hayeket.)

(New York Times)

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Salma Hayeket halálosan megfenyegette Harvey Weinstein

A színésznő minden közeledést visszautasított, de a producer elérte, hogy Hayek egy másik nővel meztelenkedjen.

1 · Dec 14, 2017 02:27pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments