Magyarországon az emberek nem adhatnak a gyereküknek bármilyen keresztnevet, mert van egy bizottság, ami kiszűri a kiszűrnivalót. Nem ez a helyzet azonban a határon túl, így lehetséges, hogy megtörtént, hogy:

egy erdélyi nő akkora Zséda-rajongó, hogy a lányát is Zsédának nevezte el.

Jó hír, hogy a baba egészséges és nagyon aranyos, még egy kép tartozik az Álomutazó című mesemusical kapcsán közzé tett sajtóközleményhez, amit teljes egészében elolvashat az alábbi, legördíthető keretesben.

Keresztnév lett a Zséda

Zsédenyi Adrienn népszerűsége határtalan, a csodás hangú énekesnő az első hazai művész, akinek művésznevét hivatalosan is lehet keresztnévként használni, egyelőre Erdélyben. A minap meg is született az első Zséda, a határon túli Esztelneken.

Zséda 15 éve varázsolja el hangjával a közönségét és hamar olyan népszerűvé vált, hogy fiatal anyukák az ő művészneve után szerették volna megkeresztelni lányaikat. „Már évekkel ezelőtt felmerült, hogy felveszik a magyar utónévkönyvbe a Zséda nevet, amit egy nyelvész barátunk is szép magyar csengésű elnevezésnek tartott” – mesélte Adrienn, aki bár nagyon boldog lett volna, ha az ő művésznevére keresztelnek valakit, ennek sokáig nem örülhetett, hisz’ Magyarországon művésznévként szereplő neveket nem javasolnak bejegyzésre. A határon túl ez a szabály azonban nem él, így lehetett, hogy a napokban Erdélyben megszületett a kis Salamon Zséda, az első, akit az ismert művésznőről neveztek el. „Épp az Álomutazó című mesemusicalt próbáltuk, amikor üzenetet kaptam egy ismerősömtől, hogy egy Zséda nevű kislány született Esztelneken” – meséli az énekesnő, aki nagy örömében fel is hívta az újszülött anyukáját. Az anyuka pedig egy fotót küldött a kisbabáról, akinek a csuklóján a karszalag, rajta a művésznévből lett keresztnévvel. „Csodás karácsony ígérkezik”, mondja Adrienn, „a kisfiam először lát engem szerepelni egy mesemusicalban, ahol mi mást alakítanék, mint egy anyukát, és nemrég született egy Zséda nevű kislány is. Mi kell ennél több?!”

Reméljük, Dopeman is hasonlóan lelkes erdélyi rajongókkal rendelkezik!