A kiragasztott poszterekkel ismeretlen személyek próbálják a nyilvánosság elé tárni azon meggyőződésüket, hogy Meryl Streep hosszú évek óta tudott Harvey Weinstein zaklatási ügyeiről. Mindez aligahanem annak a botránynak a következménye, amely szerint Streep nemrégiben rendre utasította Rose McGowan színésznőt, amiért az azt állította róla, hogy éveken át tisztában volt a producer ügyeivel, de mivel rengeteget dolgoztak együtt annak idején, ezért szándékosan elhallgatta őket.   

A posztereket, amelyeken a széles mosolyú Meryl Streep és Harvey Weinstein szerepelnek, egy Barbara Kruger nevű művész készítette. A színésznő szemén piros ragasztószalag díszeleg, rajta egy felirattal:

„Tudta”.

A plakátokat jórészt a Screen Actors Guild épületének a falán helyezték el, de jó párat tettek ki Pasadénában, Streep otthona környékén és a Twentieth Century Fox stúdió utcájában több helyen is. A Fox egyébként Streep új, The Post című filmjének a forgalmazója. 

Míg McGowan sosem állította közvetlenül azt, hogy Streep tudott Weinstein szexuális zaklatásairól, kitweetelte megvetését a színésznő kezdeményezésével kapcsolatban, amely arra ösztönzi a színésznőket, hogy a jövőévi Golden Globe-on fekete ruhában jelenjenek meg a vörösszőnyegen, protestálva ezzel a Hollwood-i zaklatások ellen. McGowen a tweetjében, amit azóta amúgy kitörölt, a következőt írta: 

Olyan színésznők, mint például Meryl Streep, akik boldogan dolgoztak a dísznószörnynek (Weinstein), feketét viselnek a Golden Globe-on, csendes protestálás gyanánt. Hát, a ti csendetek a legnagyobb probléma. Hiába lesztek feketében, attól még képmutatóak maradtok.

Meryl Streep ezután kiadott egy közleményt, amelyben tagadta, hogy tudott volt Weinstein ügyeiről. Ezt írta:

„Nem szándkosan voltam csendben. Nem tudtam. Még hallgatólagosan sem fogadom el az erőszakot. Harvey Weinstein nem egy filmkészítő volt, hanem általában producerként dolgozott, aki eladta mások filmjeit. Néhány nagy, néhány kevésbé nagy ember filmjeit. De nem minden színész, színésznő és rendező, aki a Weinstein által eladott filmekben szerepelt, tudta, hogy nőket molesztált, vagy hogy a '90-es években megerőszakolta Rose-t és másokat.”

Ezeket előttem is titokban kellett tartania, hiszen neki sokkal nagyobb szüksége volt rám, mint nekem rá. 

Egyelőre nem lehet tudni, hogy kik állnak a poszterek mögött, de gyanús, hogy azok az alternatív jobboldali csoportok lehetnek, akik nemrégiben Streepet támadták. Ami biztos, hogy az ezekhez az aktivistákhoz tartozó Mark Chernovich a közösségi médiában kifejezetten odáig volt ezekért a plakátokért.

Forrás: Telegraph

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Meryl Streep-ellenes poszterekkel plakátolták ki Los Angeles-t

Egyértelműen a Harvey Weinstein-ügy miatt történt.

0 · Dec 20, 2017 01:44pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments