Itt vannak az ünnepek és mint ilyenkor, elárasztanak mindent a száncsengős, rénszarvasos, kandallós videók és dalok, a Jingle Bellsről és a Mennyből az angyalról már nem is beszélve. Épp ezért, mi most azokat a karácsonyi klipeket és dalokat válogattuk össze, amik szembemennek a tipikus ünnepi fősodorral.

Bob Dylan: Must Be Santa

A 2016-os év irodalmi Nobel-díjasa, Bob Dylan sosem a megszokott utakon járt: egészen sokáig nem is reagált arra, hogy ő kapta a legrangosabb szépirodalmi elismerést, aztán a Svéd Akadémia díjátadójára sem ment el.  Talán nem is meglepő, hogy ő készítette el az elmúlt időszak legbizarrabb karácsonyi klipjét a Must Be Santa című számhoz.  

Még 2009-ben hozta ki ezt a számot az idén 75 éves zenész a Christmas in the Heart című lemezéről. Több dolog miatt is furcsa és bizarr ez a klip: az ír kocsmákat idéző hangulat, a mindenféle társadalomkritikát nélkülöző dalszöveg vagy a Mikulás sapkában táncoló Dylan. Az már más kérdés, hogy a Rolling Stone egyik szavazásán ezt a dalt beválasztották a 10 legrosszabb Dylan-dal közé.     

Frank Sidebottom: Christmas Is Really Fantastic

A brit zenész-komikus, Chris Sievey által megteremtett Frank Sidebottom, a hatalmas papírfejet viselő karakter még bőven a róla szóló film előtt írt egy karácsonyi dalt, amihez egyáltalán nem megszokott karácsonyi klipet is készített. A Karácsony tényleg fantasztikus.

Eric Idle: Fuck Christmas

A Monthy Python egykori oszlopos tagja nem finomkodott, hanem egyértelműen kifejezte a véleményét a karácsonyi szeretet áradattal kapcsolatban. Ez a dal valószínűleg nemcsak karácsonykor nem került be a rádiók lejátszási listájába. 

Weird Al Yankovich: Christmas at Ground Zero

A zenei paródiáiról elhíresült Weird Al Yankovich karácsonyi videója egy elég komor ünnepet mutat meg: az atombomba ledobása után vagyunk, a harmadik világháború előestéjén. 

Motörhead: Run, Rudolph, Run!

A Motörhead nemrég elhunyt frontembere, Lemmy Kilmister az egykori Nirvana-dobossal, a Foo Fighters énekes-gitárosával, Dave Grohllal vett fel egy klasszikus amerikai karácsonyi dalt. Fuss, Rudolf, fuss!

The Fall: We Wish You A Protein Christmas

Az angol punklegenda, Mark E. Smith proteinekben gazdag karácsonyi ünnepeket kíván ebben a 3 és fél perces The Fall-számban. Ennél többet mi sem kívánhatunk!


Jack White: Time Will Soon Be Over

Ez a country dal teljesen szokatlan a White Stripes egykori énekesétől, inkább csak egy laza hülyülés, legalábbis Jack White szóló lemezeihez képest. A szám 2003-ban jelent meg a Hideghegy című film egyik betétdalaként. Még mindig izgalmasabb, mint bármelyik tipikus karácsonyi szám. 

The Pogues: The Fairly Tale of New York

A The Pogues és Kirsty MacColl dala egy New Yorkba emigrált ír pár karácsonyi civakodásáról szól. Szóba kerül még az alkoholizmus és a drogfüggőség is, ami hitelesen hangzik a frontember, Shane MacGowan szájából, mivel már a klip készítése előtt is alkohol- és drogfüggő volt. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Száncsengő és rénszarvas nélkül - Formabontó, bizarr karácsonyi dalok

Elege van az aranyos, kedves, cukormázas karácsonyi videókból? Mutatunk néhány bizarr és furcsa ünnepi klipet.

0 · Dec 26, 2017 02:48pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments