2016 októberében, a Twitteren robbant ki a pizzagate nevet viselő, hátborzongató összeesküvés-elmélet, miután egy felhasználó hangot adott azon elképzelésének, hogy a WikiLeaks által nyilvánosságra hozott email-váltások között több olyan levél is volt, amelyekben demokrata politikusok pedofil kódnyelven kommunikáltak egymással.

Az információt gyorsan és sokan (főként Trump-szimpatizáns oldalak) vették át, és tényként kezelték, majd azt állították, hogy mindezt az FBI is megerősítette. A kódolt szavakról több összeállítás is készült, így hamarosan elterjedt az a meggyőződés, hogy a pedofilok közötti titkos nyelvben a pizza fiatal lányokat, a hotdog pedig fiatal fiúkat jelent, akiket felnőttek rontanak meg. 

Legerőteljesebben Obama tanácsadóját, egyben Hillary Clinton kampányfőnökét, John Podestát támadták, rámutatva arra, hogy a férfi email-jei között többször emlegeti a pizza szót teljesen oda nem illő kontextusban. Az már persze csak hab volt a tortán, amikor kiderült, hogy Podesta jó viszonyt ápol a washingtoni Comet Ping Pong nevű pizzázó vezetőjével,

így adta magát a gondolat, hogy Hilary Clinton emberei a pizzázóban erőszakolnak meg és áldoznak fel ártatlan gyerekeket, hogy máshogy, mint sátánista rituálé keretében.

Ez az egész egyelőre megrekedt az összeesküvés-elméletek szintjén, néhány hívő azonban mégis előáll vele olykor, nehogy elfelejtsük. Lehet ezt komolyan venni, és kiröhögni is, de amikor annyira elveti valaki a sulykot, mint a magát oknyomozó újságírónak valló Liz Crokin, akkor ez már a rossz viccnél is gusztustalanabbnak tűnik. 

A legutóbbi támadás az épp második gyerekét váró modellt, Chrissy Teigent érte, miután a Twitterére feltöltött egy képet, amelyen kislánya, Luna szerepelt egy hotdog-jelmezben. December 27-én a fent említett Liz Crokin (aki amúgy életcéljának tekinti, hogy a Pizzagate-ből kifejlődött Pedogate-ügyről lerántsa a leplet) egy azóta törölt Twitter-bejegyzésében felhívta az emberek figyelmét Teigen gyanús magatartására, vagyis hogy hotdognak, Alíznak (az Alíz Csodaországban című meséből) és ananásznak öltöztette a gyerekét, lefotózta, majd a képeket PIZZÁS emitikonokkal díszítette. 

A célzás egyértelmű volt, és Teigennek is azonnal leesett, ezért dühében a saját Twitterén írta ki magából, hogy mit gondol arról, hogy bárki is a pizzagate-hez köti őt. Leírta, mennyire felzaklatta ez az egész, és hogy iszonyú ijesztőnek tartja, hogy élnek a világon emberek, aki úgy gondolkodnak, mint Crokin.

Ezek után egy másik bejegyzésben - teljes joggal - azon háborgott, hogy két közepesen normális, nevetségesen unalmas életet élő emberi lény (itt alighanem magára és a férjére, John Legendre gondolt), akik azzal töltik az életüket, mint mindenki más (főznek és a kutya hányását takarítják), hogy lesznek egyik pillanatról a másikra egy pedofil-szekta állítólagos tagjai. Aztán feltette a mindenkit foglalkoztató kérdést, hogy mégis miért rejtene el ennyi egyértelmű jelet a gyereke fotóin, ha el akarná titkolni, hogy maga is egy titkos, pedofil társaság tagja. 

A költői kérdésre nem érkezett válasz, de mivel Crokin nem akart leállni az alaptalan vádaskodásaival, ezért a páros megfenyegette, hogy beperelik. Ennek ellenére ő kiáll a meggyőződése mellett, és nem hajlandó visszakozni. 

Forrás: indy100

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Chrissy Teigen hotdognak öltöztette a gyerekét, meg is vádolták pedofíliával

A pizzát ábrázoló emotikonok pedig csak megerősítették a feltételezést.

1 · Jan 04, 2018 12:51pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments