Nem új dolog a modelltől, hogy komoly témában is megszólal, hisz köztudott, hogy nagy feminista. 2017 nyarán egy interjúban azt mondta, hogy egy nőnek fel kell vállalnia a szexualitását, gondol itt arra, hogy senki se szégyenkezzen a teste miatt, csak érezze jól magát a bőrében úgy, ahogy van, ahogy akarja, ahogy neki tetszik. Ezzel kapcsolatban azt is kifejtette, hogy szerinte nagyon elcseszett egy világban élünk, hogy az embereket sértik a mellek, mert:

Ha meglátunk egy női keblet, akkor nem a gyönyör vagy a nőiség jut eszünkbe, hanem egyből vulgáris és szexuálisan túlfűtött képek ugranak be

– mondta Ratajkowski.

A Harper's Bazaar Arabia 2018 januári számának a címlapján Ratajkowski szerepel, és a vele készített interjúban megint előjöttek a feminizmussal és a nőiséggel kapcsolatos témák, amik a Weinstein-botrány, a #metoo, valamint a hollywoodi sztárok által a szexuális zaklatások ellen indított 15 millió dolláros program miatt ismét aktuálisak.

A feminizmussal kapcsolatban kijelentette, hogy szerinte nagyon sokan összetévesztik a szexizmussal. Ezért is lenne jó erről a témáról egy párbeszédet indítani, mert például az, ha egy nőnek megmondjuk, hogy mit vegyen fel ahhoz, hogy dögös legyen, az pont a feminizmus ellentéte. 

A politika és a feminizmus viszonyáról a következőket gondolja.

Jó, hogy a felszínen van ez a téma, hogy mindenki látja, mert így tényleg ki lehet állni az ügy mellett, ha valaki fontosnak tartja. Azt viszont nem hiszem, hogy egy elnökváltással teljesen megváltoznának az ilyen kulturális problémák, hisz Harvey Weinstein is úgy csinálhatta a dolgait, hogy közben elnökök váltották egymást az ország élén.

Azt is határozottan fontosnak tartja, hogy a nők kiálljanak egymásért.

Fontos, hogy kimondjuk: hiszek neked, hogy amit mondtál az úgy is volt, elhiszem, hogy mit érzel, én is tudom, milyen nőnek lenni.

(JustJared)

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Emily Ratajkowski: a szexizmus nem egyenlő a feminizmussal

Egy interjúban beszélt arról, hogy miért lenne fontos erről egy párbeszédet indítani.

9 · Jan 06, 2018 03:53pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments