Az idén 75 éves díjátadó szinte nem is a díjakról, hanem a #metoo és a Time's Up kampányok látványos megnyilvánulásáról szólt. A vörös szőnyegen például sorra kérdeztek vissza az Entertainment Weekly riportereit, hogy hogy van az, hogy az ő cégüknél a női műsorvezető kevesebbet kap, mint a férfi. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy szinte mindenki feketében volt. Nem véletlenül.

Natalie Portman hívta fel a figyelmet a legmarkánsabban arra a problémára, hogy a filmiparban mennyire külön kezelik férfiakat és a nőket. Ő volt az, aki Ron Howarddal közösen átadhatta a legjobb rendezőnek járó díjat. A nevek felsorolása következett, amikor a következőt mondta:

És akkor nézzük a kategória jelöltjeit, mind az összes férfit.

Merthogy a jelöltek között (Martin McDonagh, Christopher Nolan, Ridley Scott, Steven Spielberg és a díjat végül megnyerő Guilermo del Toro) egy nő sincs. Pedig a Lady Bird rendezője, Greta Gerwig, esetleg a Mudbound című filmet rendező Dee Rees, vagy a Wonder Womant jegyző Patty Jenkins is elférhetett volna ezen a férfiak által uralt listán.

(Huffington Post)

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Natalie Portman keményen beszólt a Golden Globe-on

Egy mondat volt az egész, de az nagyon betalált.

29 · Jan 08, 2018 07:40am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments