tk3s ag147458 08

Nina Agdal kiakadt, amiért megalázták a súlya miatt

vik
2018.01.15. 16:08

Az ember azt gondolná, hogy a modellek súlyáról inkább csak a közvélemény szokott igen sarkos véleményt megfogalmazni (túl sovány, túl telt, túl valamilyen), de a szakmán belül emiatt biztosan nem alázzák meg őket, lévén, az egész életüket meghatározza, hogy megfeleljenek (és mindent megtegyenek) az elvárt külső érdekében. Leonardo DiCaprio exe, a 25 éves dán modell, Nina Agdal pontosan ezt a tévhitet próbálta meg eloszlatni legutóbbi instaposztjával, amelyben egy elég friss és kifejezetten vérlázítónak tekinthető esetet osztott meg a rajongóival. A pénteki poszt leginkább arról szól, hogy mélyen csalódott, és megrémíti az a kemény valóság, amely az iparágban még mindig uralkodik. 

A modell egész konkrétan azon borult ki, hogy egy pár hónappal ezelőtti fotózás után, amin amúgy tök lelkesen vett részt, közölték vele, hogy nem jelentetik meg az elkészült anyagot, mert a fotók 

nem tükrözik a tehetségét, és a méretei sem az aktuális trendekhez illeszkednek. 

„Néhány hónappal ezelőtt elvállaltam egy munkát egy olyan kreatív csapatnak, akikben hittem, akikkel szívesen dolgoztam együtt. Aztán az ügynököm kapott tőlük egy könyörtelen emailt, amelyben az állt, hogy nem jelentetik meg a fotóimat több okból sem. A kiadó szerint ugyanis a képek nem tükrözik a tehetségemet, és nem illeszkednek a piaci elvárásokhoz.”

Úgy vélik, a külsőm teljesen eltér a portfóliómtól, ráadásul a méreteim sem igazodnak az elvárthoz, ami meg aztán tényleg nem állja meg a helyét. Akik ismernek, tudják, hogy nem egy átlagos modellalkat vagyok - atletikus testfelépítésem van, egészségesen gömbölyű formákkal. 

cs

A modell a posztban azt is világossá teszi, hogy ez az egész pont egy olyan kemény év után történt vele, amikor végre nem engedett - ahogy ő mondja - a modellvilág érzéketlen és irreális nyomásának, és szembenézett a társadalmi elvárások okozta bénító szorongással. 

Ekkor, 25 éves NŐKÉNT besétáltam erre a fotózásra úgy, hogy soha azelőtt nem éreztem magam ilyen jól és egészségesnek a bőrömben. A méretem egyes napokon 36-os, máskor 38-as volt. Nem vagyok kifutómodell, és pálcavékony sem voltam soha, de most szorgalmasabban edzek, mint valaha, hogy erős és összeszedett maradjak.”

A modell, akit amúgy a Sports Illustrated és a Maxim nem talált visszataszítónak a saját piacára, azt is hozzáteszi, mennyire büszke arra, hogy a teste ennyit változott, és hogy nem úgy táplálkozik már, mint 16 évesen: egészségtelenül és meggondolatlanul. 

Szóval szégyelljétek magatokat, és köszi, hogy ezzel újfent rávilágítottatok arra, mennyire fontos, hogy mindenki a saját valósága szerint éljen, és hangosan vállalja is azt, függetlenül attól, kicsoda és mekkora ruhát hord. 

A félmeztelen, farmeres képpel, amellyel a posztot illusztrálta, arra akart rávilágítani, hogy ez a probléma a személyén bőven túlmutat, és nem csak a modellvilágot érinti, hanem a hétköznapi nőket is. Ezért fontosnak tartja, hogy felhívja a figyelmet a helyzet súlyára, és támogatásáról biztosítsa azokat, akik hasonlóképp éreznek, mint ő. 

Fel kell építenünk egymást, ahelyett, hogy állandóan csak azon dolgozunk, hogyan lehetne minél inkább szétrombolni a másikat. 

- összegezte végül. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Nina Agdal kiakadt, amiért megalázták a súlya miatt

A szakmától kapta a negatív visszajelzést, állítólag az alkata nem illeszkedik az elvárásokhoz, és amúgy is tök máshogy néz ki, mint a régi képein.

20 · Jan 15, 2018 04:08pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments