Még 2017 őszén volt nagy hír, amikor Harvey Weinstein után Kevin Spacey-t is szexuális zaklatással vádolták. A színész esete azért is volt különösen érdekes, mert úgy kért bocsánatot, hogy közben nem ismerte el tettét, sőt, azzal próbálta elterelni a figyelmet, hogy bejelentette, akkor mostantól melegként éli életét. Ezt követően Ridley Scott úgy döntött, hogy egy az egyben kivágja Spacey-t a már elkészült filmjéből. De az Oscar-díjas színész éppen futó sorozata, a House of Cards - itthon Kártyavár címen fut -  körül is intézkedni kellett a botrány miatt.

A sorozat forgatását egyből leállították, majd később úgy döntöttek, hogy a már berendelt plusz egy évadot nem fogják elkészíteni csak a soron következőt, ami ráadásul kevesebb epizódból fog állni, mint a korábbiak. Végül azt is bejelentette a Netflix - a sorozatot gyártó streaming szolgáltató - , hogy Kevin Spacey nem fog szerepelni a House of Cards utolsó évadában.

Azért elevenítettük fel az eddig történteket, mert most kiderült, hogy Kevin Spacey-nek volt egy rasszista megnyilvánulása a sorozat kapcsán.

A sorozat első évadán dolgozó biztonsági csapat, a VIP Protective Services vezetője, Earl Blue azt nyilatkozta, hogy a színész nem volt hajlandó tudomást venni a fekete securitysekről, sőt, fültanúja volt egy rasszista megnyilvánulásnak is. Blue azt állítja, hogy Spacey a következőt mondta a személyi testőrének:

Nem akarom, hogy egy fekete vigyázzon a traileremre.

De a színész nem a fekete szót használta, hanem azt, ami n betűvel kezdődik.

A biztonsági főnök jelezte aggodalmait a műsor producerének. Ezt követően valahogy nem újították meg a szerződésüket a további évadokra. Most úgy nyilatkozott, hogy igazi nagy rajongója volt a színésznek, de az eset után undorítónak találta az egész embert. Sőt! A munkájába vetett őszinte hitét is elvesztette. Rengeteget rágódott a dolgon, hogy mit kellett volna másként csinálni, amikor egy rasszista emberrel volt dolga.

A biztonsági őr, aki Spacey trailerjére vigyázott, így emlékezett vissza.

Minden alkalommal, amikor Kevin Spacey elhagyta a trailerjét, rám nézett és visszament leellenőrizni, hogy tényleg bezárta-e az ajtót. És ezt naponta vagy egy tucatszor megcsinálta. Egy idő után már ki is röhögtem. Egyértelmű volt, hogy valami baja van azzal, hogy én vagyok a trailere közelében, de nem értettem miért. Én mindig köszöntem neki, hogy "jó napot", "jó estét". Volt már ilyen az életemben. Feketének születtem, szóval tudom, hogy milyen az, amikor nem emberként tekint rám, hanem csak egy színt lát. És nyilván egyből ítélkezik felettem. Én azért voltam ott, mert volt egy munkám, egy feladatom, amit el kellett végeznem.

(Perez Hilton)