A színésznő, aki a Büszkeség és balítéletben, a Vágy és vezeklésben, A Karib-tenger kalózaiban és még ezekhez hasonló kosztümös filmekben szerepelt leginkább, most elmondta, hogy miért nem szereti azokat a mai filmeket, amik a modern korban játszódnak.

Nem igazán vállalok olyan filmeket, amik a jelen korban játszódnak, mert ezekben a női karaktereket szinte mindig megerőszakolják. Undorítónak tartom, hogy így ábrázolják a nőket, mivel a történelmi filmekben mindig inspiráló karakterekkel találnak meg engem

– mondta Knightley, aki azért már látja a fényt az alagút végén. Ő is érzi, hogy a streamingszolgáltatók által készített filmekben, sorozatokban már vannak erős női szereplők. Sőt, ez annyira megihlette, hogy hirtelen el is küldött pár olyan forgatókönyvet, aminek az első öt oldalán nem erőszakolnak meg egy nőt sem, továbbá a női szereplők nem szeretett felségek vagy barátnők.

Keira Knightley szerint az lenne a legjobb, ha lennének női rendezők, írók és producerek, így nőknek szánt szerepek is jobbak lennének, így a társadalom egy új szemszögből láthatná a drámákat.

(Huffington Post)

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A nőket szinte mindig megerőszakolják a mai filmekben - mondta Keira Kngihtley

Ezért szerepel többnyire kosztümös filmekben.

8 · Jan 17, 2018 10:55am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments