horoszkóp

Végre Meghan Markle-ről is elneveztek egy állatot

2018.01.21. 10:24

Számos olyan esemény történhet az emberrel, amiből megtudhatja: most már visszavonhatatlanul, hatalmas sztár lett. Egyesek csillagot kapnak a hírességek sétányán, másokról dalt írnak, és van akiről pedig állatot neveznek. Persze ennek is vannak fokozatai, egy David Attenborough kaliberű természettudós vadonatúj fajoknak kölcsönözheti a nevét, másoknak pedig az jut, hogy egy állatkerti lakóval osztozzanak a megszólításon. Ez utóbbi történt most meg Meghan Markle-lel.

meghan markle (1)
Fotó: Northfoto

A királyi házba hamarosan beházasodó színésznő nevét mostantól a londoni állatkert egy hónapos okapija is viseli. Persze nem volt véletlen a névválasztás, az állatkertben már él egy Harry nevű okapi, így természetes volt, hogy az új nőstényt a herceg menyasszonyáról nevezzék el. Közleményében az intézmény kitért arra, hogy remélik, okapi Harry és okapi Meghan jó viszonyt fognak ápolni.

Az okapik egyébként a zsiráfok családjába tartoznak, bár nincs hosszú nyakuk. Helyette viszont zebracsíkos a fenekünk és a lábuk, ráadásul nagy fülük van. 2013 óta veszélyeztetettként tartják számon őket, a természetben élő egyedszámukat 10-20 ezerre becsülik. A világ állatkertjeiben is nagyjából csak 100 él belőlük, hozzánk legközelebb Csehországban lehet okapit látni, na meg ezen a fotón:

shutterstock 732616261 (1)
Fotó: Shutterstock

Forrás: Mirror, Wikipedia