Oroszlán Szonjáról ritkán lehetett hallani az elmúlt időben, hiszen közel három éve Amerikában él, ám pár hónapja mégis bekerült a magyar lapokba, mikor egy Facebook posztban mondta el a véleményét a Marton László-üggyel kapcsolatban. Bár a bejegyzést azóta törölte, az internet nem felejti el, hogy olyan mondatokat írt le benne mint: „ha egy férfi tiszteletlenül közeledik és elkezdi a nyomulós dumát, ott kell hagyni, ahol van. És: „igenis tehetünk róla, ha egy férfi félreért minket.

Így pedig adta magát, hogy mikor találkoztunk vele a Valami Amerika harmadik részének díszbemutatóján, megkérdezzük tőle, hogy mint olyan ember, akinek elég markáns véleménye van a magyar helyzettel kapcsolatban, viszont az Egyesült Államokban él és a színházi és filmes világban mozog ott is, hogyan látja a #meetoo mozgalmat most. A válasza pedig kicsit meglepett minket, ugyanis bár könnyű párhuzamot vonni a Marton László-ügy és Weinstein-botrány között, kiderült, hogy a színésznőnek mégis eltérő véleménye van a két dologról.

Volt egy véleményem, de azt egy nagyon magyar dologgal kapcsolatban írtam. Az másról szólt, mint az amerikai Weinstein-ügy. Félrement sajnos és sokan félreértették. De szinte mindegy is, mert én is azt gondolom, hogy a nők helyzetéről beszélni kell és változásra is szükség van. Nagyon remélem, hogy amit a mostani botrány elindított hamarosan megtalálja az egészséges egyensúlyát. Hiszen mindannyian emberek vagyunk, mindegy, hogy nő vagy férfi, de egyenlő emberek vagyunk

- magyarázta Oroszlán Szonja, aki egyébként kifejezetten a Valami Amerika miatt jött most haza egy időre.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Oroszlán Szonja mást gondol a Weinstein-botrányról, mint a Marton László-ügyről

A színésznővel a Valami Amerika 3 bemutatóján beszéltünk a #metoo kampányról, amivel kapcsolatban korábban elég markáns véleményt fogalmazott meg.

10 · Feb 14, 2018 02:47pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments