Ugyan tavaly ősszel elég sokan vádolták meg zaklatással a Budapesti Operettszínház rendezőjét és volt művészeti vezetőjét, Kerényi Miklós Gábort, az intézmény szerint semmire sincs bizonyíték, úgyhogy az ügyet lezártnak tekintik.

A teátrum az ügy kirobbanásakor felmentette a művészt a munkavégzés alól, és belső vizsgálatot indított ellene, amelynek eredményét az intézmény ügyvédje, dr. Lehner Katalin a következő közleményben ismertette a Blikkel:

„A belső vizsgálat feladata az információgyűjtés és értékelés volt. A lefolytatott eljárás során a feltárt eseményekkel kapcsolatban közvetlen tanúk vagy egyéb bizonyítékok nem merültek fel. A konkrét esetben a belső vizsgálat által összegzett információk a 2017. novemberi döntéseken túl, további munkajogi következményt nem alapoznak meg.”

A színház tudomása szerint a belső vizsgálat időtartama alatt a vizsgálat tárgyával összefüggésben senki nem tett feljelentést, illetve nem terjesztett elő magánindítványt, ez utóbbival egyébként kizárólag a sértettek élhetnek.

A színház vezetősége szakmai szervezetekkel együttműködve dolgozik egy olyan protokoll kialakításán, mely segít elkerülni az esetleges jövőbeli eseteket. A Budapesti Operettszínház az ügyet lezárta, a jövőben a művészi feladatokra és a további munkára koncentrál.”