A leginkább a Mad Men - Reklámőrültek című sorozatból ismert színész az Esquire magazinnak adott interjút és beszélt a múltja egyik igen sötét foltjáról. Most mondhatnánk, hogy soft pornózott, de ez nem lenne teljesen igaz. Maradjunk egyelőre annyiban, hogy köze volt a szakmához.

Az interjúban megjegyzi, hogy fiatalon csinált pár hülyeséget. Mármint volt egy szerinte szenzációhajhász sztori, ami az egyetemista évei alatt történt dolgokat hozta fel, de minden vádat ejtettek ellene. Szívás volt az egész, mert meg sem történtek azok a dolgok, amiket írtak róla, de mégsem kapott levegőt az emiatt rá nehezedő nyomástól. Abból csináltak ügyet, hogy egy hülyegyerek, hülyeséget csinált egy hülye helyzetben. A soft pornó más volt.

Egy lány barátja miatt kapott állást abban a szakmában.  Ahogy Hamm mondja, épp a barátaival lógott, és nem volt már semmi pénze, de a barátainak se nagyon. Munkára volt szüksége. Az egyik barátja azt mondta neki, hogy vigye az övét. Ez a bizonyos barát pedig öltöztetőként, díszlet előkészítőként dolgozott. Hamm hirtelen azt felelte, hogy nem hiszi, hogy képes lenne a feladat elvégzésére, hisz azt se tudja, hogy és mit kell csinálni. A barátja megnyugtatta, hogy ez egyáltalán nem nagy rakátatudomány, konkrétan, de tényleg, bárki meg tudja csinálni, csak számára lélekrombolóvá vált ez az egész. Jon Hamm erre felkapta a fejét. "Lélekromboló? Ez csodásan hangzik. Vállalom." 

És ennyi volt. A barátja közölte, hogy amúgy ilyen soft pornófilmekről van szó, majd átadott neki egy vödröt, tele mindenféle dologgal, ami ehhez a melóhoz kellett, majd Hamm bemenet a következő munkanapon és bejelentette, hogy ő az új díszlet előkészítő, öltöztető ember. 

(Perez Hilton)