Az egykori Bonanza Banzai együttes Ákos művésznéven is ismert frontembere 1968. április 6-án született. Ez azt jelenti, hogy ma van az 50. születésnapja, aminek alkalmából ajándékozzuk meg magunkat gyorsan Kovács Ákos karrierjének 5 emlékezetes pillanatával. Mint a régi számokat a mai napig rendszeresen hallgató egykori Bonanza-rajongó, nyilván csak a pozitív okokból emlékezetes pillanatokat szeretném sorolni itt, amik az utóbbi 20 évben szerintem ritkábbak voltak, mint az azt megelőző 10-ben. Ebben persze nem kell velem egyetérteni, szavazzunk inkább közösen!

Ön mit gondol Ákosról?

1. Bonanza Banzai - Induljon a banzáj!

Még valaki 50 éves

Pont május 28-án egy másik évforduló is lesz: Kylie Minogue születésnapja, aki szintén kereken 50 lesz aznap.

Az énekesnőnek ma jelent meg legújabb albuma, az a címe, hogy Golden.

Bár Kovács Ákos és Hauber Zsolt korábban már zenélt együtt, a Bonanza Banzai hivatalosan 1988. május 28-án alakult meg Menczel Gáborral együtt. Ennek a harmincadik évfordulója lesz hamarosan, szóval az Induljon a banzáj! egy nagyjából harminc éves szám most már. És teljesen vállalható a mai napig, függetlenül attól, hogy még a szocialista Magyarországon készült.

2. Bonanza Banzai - 1984

Ezt a számot leginkább azért érdemes manapság hallgatni, mert bár annak idején a szocializmussal kapcsolatosan íródott, 2018-ban elgondolkozik az ember, hogy nem illenek-e valamennyire ezek a sorok a jelen Magyarországára is. Feltételezzük, hogy Kovács Ákos szerint nem, dehát nem kötelező mindig mindenben egyet érteni az alkotóval, ugye?

3. Bonanza Banzai - Elmondatott

A nagyon sok jó Bonanza-szám közül ez egy kevésbé ismert gyöngyszem. A '90-es években kiadott elektronikus zenék elképesztően gyorsan megöregedtek bizonyos esetekben, ez a mai napig modernnek hangzik.

4. Ákos -Áradás

Ákos szólókarrierjéből direkt nem a híresebb számok közül választottam egyet, hanem egy klippel nem rendelkező dalt az 1995-ös, Test című albumról. Apukám világéletében ki nem állhatta se a Bonanzát, se Ákost, de amikor egyszer ezt meghallgatta, erre azt mondta, hogy ez még szerinte is jó, nekem pedig a mai napig nagy kedvencem. Ha ön szintén allergiás Ákosra, esetleg próbálja meg ezt!

5. Hurts - Miracle

És az megvan, hogy Ákos pár éve remixelt egy teljesen jó számot a Hurts nevű együttestől? Ötödiknek ezt ajánljuk, plusz ezt a jó régi Velvet-interjút Ákossal.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Kovács Ákos ma 50 éves

Rajongók és ellendrukkerek itt véleményt mondhatnak és nosztalgiázhatnak. Íme 5 csúcspont az egykori Bonanza-frontember 30 éve tartó karrierjéből.

99 · Apr 06, 2018 08:54am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments