Harminc évvel ezelőtt én kilenc éves voltam és azt gondoltam, hogy David Hasselhoff nyugatnémet. Ezt többek között azért képzeltem, mert a nyugati tévéműsorok zömét csak németül, NSZK-s csatornákról nézhettük – a nagymamám például a Knight Rider egy részét sem hagyta ki soha a Sat 1-on (-en), szóval nálunk a nappaliban David Hasselhoff németül beszélt KITT-tel.

Aztán jött a Looking for Freedom című szám, ami szintén egy ízig-vérig német dalnak hangzott akkoriban (és hangzik most is), annak ellenére, hogy Hasselhoff angolul adja elő. 1988-ban jelent meg ez a dal, de 1989-ben lett híres. Abban az évben szilveszterkor az amerikai színész a már megnyitott, és nem sokkal később végleg lebontott berlini fal előtt adta elő ezt a számot. A performanszból természetesen poptörténelem lett, a fenti borítókép ott és akkor készült, de alább videón is megtekintheti.

A '80-as és '90-es évek fordulójának eufóriáját nyilván nem adja vissza ez a dal azoknak, akik nem éltek akkor, de akik erre első kézből emlékeznek, azoknak felejthetetlen jelképe annak a jelenleg roppant távolinak tűnő korszaknak, amikor a politika még a nyitásról, az egyesülésről és az együttlét öröméről szólt.

David Hasselhoff szívéhez is igen közel állhat ez az éra, mert jelenleg Németországban turnézik a Looking for Freedom megjelenésének 30. évfordulója alkalmából. És nézzék, még a ruházatával is megidézi azt a legendás szilvesztert! A műsorban Patrick Duffyval tették össze, aki pedig egy 40. évfordulót ünnepel mostanság.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
David Hasselhoff egyetlen gigaslágere 30. évfordulóját ünnepli

A Looking for Freedom a berlini falnál lett az egyesülés himnusza, Hasselhoff most megint ezt a dalt énekli, a ruhájával is ezt a pillanatot idézi.

50 · Apr 12, 2018 01:45pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments