Mariah Carey 2001-ben éppen vált első férjétől, Tony Motollától, amikor idegösszeomlással kórházba került. Ekkor megmondták neki, hogy kettes típusú bipoláris zavarban szenved, ami egy olyan mentális betegség, ami hol depressziót, hol úgynevezett mániás epizódokat okoz, igaz, enyhébbeket, mint az egyes típusú bipoláris zavar. A lényeg: Carey kedélyére jellemző, hogy két véglet között ingadozik.

Az énekesnő akkor úgy döntött, hogy köszöni szépen a diagnózist, de ezt a legjobb lesz titokban tartani, hiszen a mentális betegség sajnos olyan stigmával jár, ami karrierje végét okozhatja. Carey azt mondja, szegény családból származik, ezért nagyon erős benne az akarat, hogy abba az állapotba semmiképpen sem szeretne visszajutni. Úgy érezte, ha nyíltan vállalja a betegségét, előfordulhat, hogy mindent elveszít, ezért tartotta titokban a diagnózist.

Tizenhét év telt el azóta, és most Mariah Carey úgy döntött, hogy beszélni szeretne a témáról. A People magazin legfrissebb száma tartalmazza az interjút, amiben minden idők egyik legsikeresebb amerikai énekesnője elmondja betegsége történetét. Azt mondja, először próbált úgy tenni, mintha a probléma nem is létezne, de egy idő után segítséget kért, és azóta gyógyszereket szed, amik sokat javítottak az állapotán, de Carey ettől függetlenül mindig is rettegett, hogy a titka ki fog derülni. Többek között azért is állt most elő ezzel a történettel, hogy nehogy valaki más napvilágra hozza helyette.

Carey azt mondja, segítséget jelent számára továbbá, hogy próbál a lehető legtöbb időt eltölteni gyerekeivel, illetve hogy rajtuk kívül is csak pozitív beállítódottságú személyekkel veszi körül magát, valamint azzal foglalkozik, amit a legjobban szeret:

dalírással és zenéléssel.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Mariah Carey 2001 óta titkolta, hogy bipoláris zavarral él

Az énekesnő félt a betegséggel járó stigmától, de most egy nagyinterjúban elmondta, hogy állnak vele a dolgok.

15 · Apr 12, 2018 08:44am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments