Gordon Ramsay-ről mindenki azt gondolta eddig, hogy még az ereiben is hús folyik, erre a legutóbbi tweet-jében azzal sokkolta a közvéleményt, hogy kijelentette: 

lehet, hogy megpróbálkozom ezzel a vega-dologgal. Igen, gyerekek, jól hallottátok.

Azért baromi meglepő kijelentés ez tőle, mert már több ízben nyilatkoztatta ki, hogy szerinte a vegetáriánus étrendet követő emberek konkrétan nem normálisak.

2007-ben például a Girl's Aloud brit lányzenekar egykori tagjának, Cherylnek szólt be, miután az a séf F Word című főzőműsorában kijelentette, hogy vegetáriánus. Ramsay erre visszakérdezett, hogy "te nem kaptad meg az üzenetet? Nem szívesen látjuk a magadfajtát ebben a műsorban".

Ugyanebben az évben a Mirrornek adott interjújában fakadt ki, hogy a legrosszabb rémálma teljesült, amikor a gyerekei kijelentették: vegák lesznek. Azt mondta akkor, hogy emiatt legszívesebben

EGY ELEKTROMOS KERÍTÉSRE ERŐSÍTENÉ ŐKET, HOGY TÖRTÉNJEN VELÜK, AMINEK TÖRTÉNNIE KELL. 

Egy másik alkalommal (már 2016-ban járunk), nemes egyszerűséggel csak annyit írt egy rajongója Twitter-hozzászólására, hogy allergiás a vegákra. Ez a bizonyos rajongó megkérte, hogy ugyan fejtse már ki, mit takar ez pontosan, ő pedig megtette: "a vegákat". Ennyi.

Annak ellenére, hogy ezt a tweet-et vagy 40 ezren osztották tovább, az állatvédő szervezetek nekiestek Ramsay-nek, és azzal vádolták, hogy nem tesz mást, csak szemét módon kizsákmányolja az állatokat. Mivel kénytelen volt reagálni a vádakra, a maga módján meg is tette: 

Oké, csak vicc volt. Nem a vegákra, hanem a vegetáriánusokra vagyok allergiás.

Utoljára idén februárban fejezte ki mélységes ellenszenvét a vegetáriánusokkal szemben, amikor a Twitteren kifejtette, hogy ő bizony a PETA (állatvédő szervezet) elveit követi, ami az ő olvasatában annyit tesz, hogy tagja a "People Eating Tasting Animals"-nek, tehát az "Emberek, akik Ízletes Állatokat Esznek" elvközösségének.  

Szóval a fentiek tükrében több mint váratlan Gordon Ramsay kijelentése, úgyhogy érdemes kivárni, mire fut ki a dolog. Feltételezzük, hogy ismét valami genyó viccet készül elsütni, csak megadja a módját azzal, hogy keretet ad neki, és szép lassan adagolja. Talán így még nagyobbat durran majd. Meglátjuk. Most pedig nyilvánítson véleményt! 

Ön mit gondol?

(Independent)