2015 október: "Inkább összetöröm ezt a poharat és elvágom vele a csuklómat! Torkig vagyok jelen pillanatban. Befejeztük. Egyetlen dolgot akarok: túllépni végre ezen."

2016 május: A színész megmondta a stúdió főnökeinek, hogy ennyi volt, kiszállt, nincs az a pénz, hogy megint 007-es ügynökként parádézzon a vásznon.

2018 április: Daniel Craig lesz a 25. James Bond-film főszereplője.

Nem is olyan régen került nyilvánosságra, hogy pontosan mennyiért is vállalta el a színész a 25. James Bond-filmet. Kiderült, hogy a 25 millió dollárt kapott a szerepért. Az bizony nem kevés pénz. Sőt! Ezzel a szereppel ő lett az, aki a legtöbb pénzt kapja egy filmért. De akkor miért is írtuk azt a címben, hogy lehajolt az apróért? Máris elmagyarázzuk.

Amikor Craig még abban a szakaszban volt, hogy inkább felvágta volna az ereit, hogy ne kelljen megint James Bondnak lennie, akkor 68 millió fontot ajánlottak fel neki. Igaz, ez az összeg két filmre szólt. Szóval, ha ezt megfelezzük, akkor az 34 millió font, ugyebár. Dollárra átszámolva az durván 46 millió. Tehát két-három opció lehetséges:

1, Craig 20 millió dollárral kevesebbért is elvállalta, ennyi, semmi trükk

2, a fix gázsija kevesebb, de a bevétel utáni részesedése nagyobb lett

3, a két filmért 68 millió fontos csúcsfizetést megszellőztető belső forrás nagyon rosszul értesült anno.