13

Meghan Markle és Harry herceg első hitvesi csókja alapjaiban különbözött Katalin és Vilmos első csókjától

vik
2018.05.22. 13:01

Meghan Markle és Harry herceg esküvőjét a fél világ figyelemmel kísérte május 19-én, szombaton. Mivel egy ilyen nagy szabású esemény aligha cseng le másnapra, sőt, szinte percenként látnak napvilágot újabb és újabb részletek és eddig elhallgatott információk, nem csoda, ha egyesek késztetést éreznek arra, hogy a friss házasok minden egyes mozdulatát is töviről hegyire kielemezzék. Ezeket az embereket, szakmájukat tekintve, viselkedéselemzőknek hívják, ők azok, akik bizonyos gesztusokban olyan törvényszerűségeket vélnek felfedezni, amelyeket egy sima laikus talán észre sem venne. 

Egy Bianca Cobb nevű testbeszédszakértő pontosan erre vállalkozott, elemzése azonban nem csupán Harry herceg és Meghan Markle metakommunikációjára korlátozódott. Mivel az esküvő legmeghatározóbb pillanatának az első hitvesi csókot tekintette, ezért összehasonlította az övéket Vilmos herceg és Katalin hercegné első, X évvel ezelőtti hitvesi csókjával. Az eredmény? Talán nem is olyan meglepő. 

Meghan Markle és Harry herceg

Meghan Markle és Harry herceg első csókja a szakember szerint tele volt érzelmekkel, és dacára annak, hogy eredetileg csak a vállaik értek össze, miután a herceg megnyalta a száját, hogy jelezze, mindjárt jön, Markle teljes testével felé fordult, és hirtelen a testük és az ajkaik, akár két mágnes, úgy cuppantak össze. A szemüket végig behunyva tartották, ami Cobb véleménye szerint az intimitás egyik legfőbb jellemzője. Csak a csók után néztek újra egymásra (Markle kacér, szerelmes tekintettel), mintha nem is érdekelné őket egymáson kívül semmi és senki más. 

Katalin hercegné és Vilmos herceg

Katalin és Vilmos herceg első hitvesi csókja a Buckingham-palota erkélyén esett meg, de egészen másképp alakult, mint Harryéké. A páros vállai szintén összeértek, de a csók idejére sem fordultak teljes testtel egymás felé. A pillanat fájdalmasan rövid ideig tartott, és közben a szemüket sem csukták be teljesen. A szakember szerint ezzel azt közvetítették, hogy az első hitvesi csók inkább afféle formális érintkezés, egy kötelező gesztus, mint a szerelmük kifejezése, ami egyébként tipikusan jellemzi kettejük nyilvános érzelmi megnyilvánulásait.

Cobb azt is megfigyelte, hogy a pár nem egyszerre nyitotta ki a szemét, ami feltételezheti, hogy nem tudtak egymásra hangolódni, és azt, hogy Katalin iszonyúan zavarban volt a helyzettől. A pillanatot követően a hercegné kuncogni kezdett, és azonnal a tömeg felé fordult, amivel csak megerősítette Cobb feltételezését. (Szerintünk egyébként inkább iszonyú cuki, amit művelnek, sokkal inkább, mint kellemetlen, de mindegy, nem mi vagyunk szakemberek).

Cobb szerint Harry herceg és Meghan Markle ahogy eddig, úgy továbbra is sokkal lazábban fogja kezelni a nyilvános érzelemkifejezést, mint Katalinék, akik inkább betartják a hagyományokat és a formális etikettet. Pedig ezek szerint egyáltalán nem lenne kötelező. 

(RedMag)