Schobert Norbertet feljelentették, mert vezetés közben Facebookozik

2018.05.26. 10:48 Módosítva: 2018.05.26. 10:49

Május 23-án történt az a ceglédberceli baleset, mely 9 halálos áldozattal járt. Egy kisbusz és egy teherautó ütközött össze frontálisan. Az esetet a kisbusz sofőrje élőben közvetítette Facebookon, innen lehet tudni, hogy az előlapi és hátlapi kamerás nézett között váltogatva, a kommenteket olvasva nem vette észre, hogy átsodródott a másik sávba, ahol egy teherautó jött szembe.

A Blikk azt írja, hogy ez lehetett az oka, hogy feljelentették Schobert Norbertet, merthogy a neten többen is azzal vádolják, hogy a vezetés közbeni Facebookozással veszélyezteti a többi közlekedőt.

Schobert azt nyilatkozta a Blikknek, hogy semmilyen szabálysértést nem követett el élő bejelentkezései során, hisz a telefon a műszerfalla rögzített tokban van, nem a kezében, tekintete többnyire az úton van, legfeljebb csak pillanatokra tekint a telefon kijelzőjére. 

Akkor lenne gond, ha a kezemben lenne a telefon, mint a balesetet okozó sofőr esetében, vagy ha elmerülnék a kommentek olvasásában. Hiába kritizálnak egyesek, ezt a szokásomat meg fogom tartani, és garantálom, hogy nem fogok balesetet okozni, ahogy eddig sem

- mondta a már visszavonult fitneszguru.

(Blikk)