Úgy érzem, hogy beszélnem kell róla, hogy öt hónappal ezelőtt pszichiátriai kezelésen vettem részt azért, mert a szorongásaim olyan szinten elhatalmasodtak felettem, hogy nem tudtam már kontrollálni őket, ezért befeküdtem a kórházba.

Ezzel a mondattal kezdődik a rákkal is küzdő Cinthya Dictator fotós-képzőművész alábbi videója, ami nagy részben a pszichiátrián készült.

A fenti videó egy sorozat első része, és Cinthya Dictator azt mondja, azért osztja meg ezeket a felvételeket, hogy mindenkit buzdítson, hogy forduljon orvoshoz segítségért, ha úgy érzi, hogy lelki problémáit nem tudja megoldani. A pszichiátriai és lelki betegségekhez a mai napig erős stigma fűződik, remélhetőleg ez a videó segít valamennyit a helyzeten.

Cinthya Dictator a kórházban töltött első három napját mutatja meg ebben a részben, ami a legnehezebb volt a számára. Arról számol be, hogy kisebb pánikrohama volt, és hogy teljesen értelmetlennek érzi az életet – a videó üzenete az, hogy ebből az állapotból is van kiút, van segítség, csak igénybe kell venni.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Cinthya Dictator befeküdt a pszichiátriára

Azt mondja, a szorongásai elhatalmasodtak felette, az életet értelmetlennek találta. Most már gyógyultan osztja meg a kórházi ágyban készült videókat.

28 · May 30, 2018 10:12am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments