Nagy Alekosszal valószínűleg még senki sem közölte, hogy nagyon nehéz úgy inkognitóba vonulni, ha valaki kiírja a Facebook-ra, hogy ő mindjárt inkognitóba vonul. Nem baj, az ex-valóvilágos legfrissebb posztjának úgysem feltétlenül ez a lényege, hanem a módszer, amellyel elképzelt magánnyomozói státuszában próbál érvényesülni. 

Úgy döntött ugyanis, hogy kéretlenül börtönbe záratja magát két napra, a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet legdurvább szektorába. Engedélyt még nem kért erre, de a ruháit és a vízipisztolyát már bepakolta.

Kísérletem célja, hogy Nagy Alekosz bűnözővé válása hiteles közegben integrálódjék, fedett nyomozói státuszom pedig rejtve maradjék.

Ennek mondjuk így önmagában pont semmi értelme nincs, úgyhogy szerencsére egyéb jócselekedetekkel is készül az elkövetkezendő időszakra. Úgy tervezi, hogy előadást tart majd a kinti életről, és felhívja a bűnözők figyelmét olyan lényeges dolgokra, hogy 

MILYEN TÉVÉMŰSOROK VANNAK, ÉS HOGY Ő HOGY ÉREZTE MAGÁT A VOLT FESZTIVÁLON. 

Miután e fontos kérdéseket tisztázzák, tervei szerint elmagyarázza az elítélteknek, hogy szabadulásuk után miként tudnak majd visszailleszkedni közénk, avagy a többségi társadalomba.