Mindez most derült ki egy a kultikus sorozat rajongói által vezetett podcastban, a Lost Boys legfrissebb epizódjában. Maga a meghívott vendég, a Lost Kate Austenje, illetve a Hangya és a Darázs című Marvel-film Hope Van Dyne-ja, aki a Hobbitban is feltűnt, mint Tauriel, ő maga mesélte el, hogy mi történt vele a harmadik évad forgatásakor.

"Konkrétan sarokba szorítottak és kényszerítettek, hogy félig meztelenül álljak a kamerák elé. Megtettem, mert úgy éreztem, hogy nincs más választásom"

- mondta a színésznő.

Amint lement a jelenet, Evangeline Lilly kisírta a szemét, majd mehetett vissza forgatni. Ezt követően a negyedik évadban is volt egy rész, amikor elég kevés ruhában volt látható, de akkor határozottan kijelentette, hogy ez volt az utolsó. Nem érdekli, hogy mi lesz a forgatókönyvben, ő nem fogja megcsinálni, ha még egyszer ilyet kell tennie. 

És onnantól kezdve a sorozat befejező részéig nem is kértek tőle ilyet.

A Lost készítői, J.J. Abrams és damon Lindelof is most szereztek tudomást erről az esetről, így nyílt levélben kértek bocsánatot Evangeline Lillytől. Azt írják, hogy ennek nem szabadott volna megtörténnie, mert elfogadhatatlan, hogy egy színész ne érezze magát biztonságban a forgatás alatt.

(Huffington Post, Vulture)