Lena Dunham meztelen fotóval emlékezett meg méheltávolító műtétjéről

2018.08.16. 15:36

Az író-rendező-színésznő nevével összeforrt, hogy rengetegszer mutatja meg magát meztelenül. Pedig ezen túl messze nem elhanyagolható a tehetsége, mert bár sok cikk született a testéről, ő is sokat foglalkozik vele, mégsem a külseje miatt lett belőle valaki Hollywoodban. 

Most sem azon van a hangsúly, hogy meztelen képet osztott meg magáról, hanem azon, hogy milyen szöveget írt posztjában, melynek apropója a méheltávolító műtétjének 9. hónapfordulója. 

Today is National Leathercraft Day, National Relaxation Day and National Lemon Merengue Pie Day. It’s also the 9 month anniversary of my hysterectomy. I’ve never celebrated the 9 month anniversary of anything and I realized last night why that number feels so funny- I won’t ever do it the way I planned to. My body is mostly healed and every day I find a new bruise on my heart, but today I offer myself gratitude: from the most pained place, I somehow knew to choose myself. The purest glint of who we are and know we can be is always available to us, calm and true at our center. My friend Paul named my uterus Judy, and when she was being uppity we called her out, hence the tattoo on my ribs, which hurt like fuck even through the pain meds: #RIPJudy. Today I give thanks for Judy, for her graceful exit and for this body, which is stronger than I’ve ever given it credit for. Happy Giving Birth To Myself Day.

Lena Dunham (@lenadunham) által megosztott bejegyzés,

[...] Ma van, hogy 9 hónapja eltávolították a méhemet. Még soha nem ünnepeltem semmit 9 hónapos évforduló alkalmából. Tegnap viszont rájöttem, hogy mitől olyan vicces számomra ez a szám. Mert már semmit sem fogok úgy csinálni, ahogy azt elterveztem.

A testem nagy része meggyógyult, de minden nap találok új sebeket a szívemben. Ma viszont hálát adok magamnak, hogy a lehető legfájdalmasabb helyen képes voltam magamat választani. [...] 

Önmagunk legtisztábban ragyogó változata ott van bennünk legbelül. [...]

Egy barátom, Paul nevezte el Judynak a méhemet. Ezt a nevet fel is varrattam a bordáimra. Kibaszottul fájt, a fájdalomcsillapító se segített.

#RIPJudy

Ma köszönetet mondok Judynak, hogy ilyen elegánsan távozott, és ennek a testnek is, ami sokkal erősebb, mint képzeltem. [...]