Pedzegették már egy ideje a Warner Bros. Television alkotói, hogy a 12. évad után véget vetnének Amerika egyik legsikeresebb sitcomjának, az Agymenőknek (eredeti címén: The Big Bang Theory), hivatalossá azonban most, szerdán vált a dolog. 

Örökké hálásak leszünk a rajongóknak azért, hogy az elmúlt 12 év alatt mindvégig rendületlenül követték az Agymenőket. Mi, a szereplők, az írók és a stáb tagjai elképesztően örülünk a széria sikerének, és célunk, hogy egy emlékezetes, az Agymenkhöz illő évad- és sorozatzáró epizóddal koronázzuk meg az egészet

- szól a WBTV és a Chuck Lorre Productions közös nyilatkozata. 

A Jim Parsons, Johnny Galecki, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Mayim Bialik és Melissa Rauch főszereplésével készült sorozat így 279 epizódot él meg, a 12. évadot szeptemberben tűzik műsorra az Egyesült Államokban, az utolsó részt májusban láthatják majd a nézők. 

Az Agymenőknek nemcsak Amerikában, hanem nálunk is nagy sikere volt, az alkotók azonban úgy látják, itt az ideje tényleg véget vetni neki. Azt, hogy hamarosan eljön ez a pillanat, már abból sejteni lehetett, hogy a 11. évadot szinte kizárólag Sheldon és Amy (Jim Parsons és Mayim Bialik) karaktereinek esküvője köré építették. A 12. évadban a páros egy elképesztő tudományos áttörést ér el, ez lesz az utolsó részek fő csapásiránya. 

A 2007 óta futó sorozat 52 Emmy-jelölésből tízet megnyert, és 2011-ben Golden Globe-ot is kapott. 

Sajnálja, hogy véget ér a sorozat?