Éppen szakított, majd új románcba kezdett egy 22 éves Playboy-modellel, volt felesége mégsem hagyta sokáig fürdőzni a boldogságban Ben Afflecket, sőt. Hiába a látszat, hogy minden mennyire rendben van a színész körül, valami komoly oka mégiscsak lehet annak, hogy Jennifer Garner fogta, és saját maga szállította be a színészt egy rehabilitációs központba, ahol ismét orvosi segítséget kap alkoholfüggősége kezelésére. 

A 46 éves színész ugyanis hosszú évek óta küzd a problémával (többek között ez az oka annak, hogy Garner még mindig nem vált el tőle hivatalosan, és nem is bízik meg benne kritikátlanul), és nem először kényszerül arra, hogy hivatalosan is segítséget kérjen. Először 2001-ben vonult be a rehabra, legutóbb pedig tavaly márciusban, akkor egy Facebook-posztban is megerősítette a tény, továbbá hozzátette, milyen sokat köszönhet a családjának, és volt feleségének, aki mindenben mellette áll. 

Ez azóta, úgy fest, mit sem változott: a színésznő augusztus 22-én, délután 6 óra körül látogatta meg a színészt, majd ültette autóba, hogy egy számunkra ismeretlen nő társaságában elvigye őt egy Los Angeles-i rehabilitációs központba. A körülményekről egyelőre nem lehet többet tudni, és feltételezzük, hogy a színész friss barátnője, Shauna Sexton is csak a sajtóból értesült bármiről is (ha már értesült), az eset pillanatában ugyanis épp Malibuban strandolt gondtalanul.