Manapság egyre kevésbé számít tabutémának, ha valaki étkezési rendellenességgel vagy a testképzavarral küzd, olyannyira, hogy már a hírességek is hajlandók diskurzust indítani a kérdésben, ha kell, a saját életükből merítve. Ez tök jó dolog, mivel ezzel erőt adhatnak olyan embereknek, akik nem tudnak vagy nem mernek tenni semmit a gyógyulásuk érdekében.

Alec Baldwin és Kim Basinger lánya, Ireland Baldwin alighanem szintén tudatosan, és nem puszta önsajnálatból állt most ki a nyilvánosság elé azzal, hogy mekkora harcot vívott saját magával, mire megbarátkozott a testével, és meggyógyult. A 22 éves modell néhány évvel ezelőtt ugyanis anorexiás - és bár ezt nem mondja - gyanús, hogy bulimiás is volt. Ezeket a betegségeket felismerni, majd legyőzni emberfeletti feladat, neki, úgy fest, mégis sikerült. 

Rengetegféle étkezési rendellenességgel és testképzavarral küzdöttem fiatalabb koromban, és rengeteg időmbe telt, mire végre megszerettem, és elfogadtam azt, aki vagyok. Higgyétek el, egyáltalán nem érte meg, hogy annyit marcangoltam és kínoztam magam

- írta Instastoryjában, majd rávilágított, hogyan valósította meg mindezt a gyakorlatban.

Ha egy falattal több kaját nyeltem le, rohantam a legközelebbi mosdóba, vagy fogyasztótablettákkal tömtem magam. Olyan is volt, hogy addig futottam, amíg már nem éreztem a lábaimat. 

Azt mondja, a problémáihoz erősen hozzájárultak azok a kommentek, amelyek a külsejét bírálták modellkarrierje hajnalán. A konklúziója végül mégis az, hogy

szeresd a tested! Gyönyörű vagy! Élvezd, amit eszel, fagyizz a barátaiddal. Mozogj és táplálkozz egészségesen, hogy karban tartsd az elméd és a tested, de figyelj oda az egyensúlyra! Az élet túl rövid. 

(Just Jared