Amerikában tradíció, hogy egy filmes projekt lezárása után a színészek, rendezők vagy a producerek kisebb ajándékokkal lepik meg a stáb tagjait, ezzel megköszönve a  “megénekeletlen hősök” kitartó munkáját. 

Ezek között találni igazán nagylelkű vagy éppen szentimentálisabb ajándékokat is, de olyan is előfordul, hogy évek munkáját fukar ajándékkal jutalmazzák. Összeszedtük, hogy a hírességek hogyan lepték meg a munkatársaikat. 

Legutóbb a Szikla nagylelkű gesztusa keltett feltűnést. Dwayne Johnson egy új terepjáróval lepte meg a dublőrét, aki egyben az unokatestvére is. A férfival régóta dolgoznak együtt, akinek párszor már folyt a vére, és a csontjait is összetörte már a forgatásokon. A családi kötelék miatt lehetett ekkora az ajándék, amiről a színész ezt a szívmelengető videót posztolta az Instagramjára.

therock (@therock) által megosztott bejegyzés,

Keanu Reeves nagylelkűsége is legendás, a sztár nagy motor-bolond, a Mátrix trilógia befejezése után állítólag a kaszkadőröknek vásárolt be Harley Davidson motorokat.

Oprah Winfrey az Időcsavar című film forgatása után ajándékozta meg a csapatát egy hightech gyümölcslé-préselővel, amit 400 dollárért (közel 120 000 forint) vesztegetnek Amerikában. 

Nem kell minden ajándéknak marha drágának lennie. Henry Cavill egy igazi szuper fickó, a Superman - Az igazság ligájának a hőse minden háttérmunkatársnak küldött egy csoportképet, meg egy fekete vászontáskát, ami a film fém logóját rejtette, illetve egy kedves üzenetet is csatolt. 

Egy igazi harc volt leforgatni ezt a filmet, amihez elképzelni sem tudtam volna jobb társaságot. Mindenkinek köszönöm a kemény munkát, a kitartást és a rendíthetetlen jókedvet. Még látjuk egymást, öröm volt veletek dolgozni. 

Nice little crew gift in the post today. Thank you Henry :) #jl #justiceleague #thankyou #henrycavill #bts #crew @henrycavill

sherice griffiths (@sherice.g) által megosztott bejegyzés,

Robert Downey Jr. a Bosszúállók csapatának mondott köszönetet névre szóló rendezői székekkel, amiknek a karfáján a következő volt olvasható: 

Szívből jövő köszönet egyenest az ARC reaktorom közepéből.

Olivia Wilde sem felejtette el megköszönni a csapatának a munkáját. Az Ivócimborák című film rendezőjével, Joe Swanberggel együtt otthon nekiállt sört készíteni, ezzel lepték meg a munkatársakat. 

A Született feleségek csapata bőröndöt kapott, aminek nem mindenki örült, az egyik stábtag, aki nyolc évig dolgozott a filmen, egyenesen sértésnek vette az olcsó bőröndöt, ami (szerinte) legalább egy Tahitira szóló repülőjegyet rejthetett volna.

A Két pasi - meg egy kicsi című sorozat munkatársai nem hagyományos búcsúajándékot kaptak, hanem egy American Express kártyát. Akik 12 évig dolgoztak a filmen, azokén 1,500  dollár volt, akik csak kilencet, azoknak a kártyáján 1000, a többi stábtagén pedig 750. Aminek csak egy szépséghibája volt, hogy nem mindenkinek érkezett meg, - a produkciós cég később korrigálta a bakit