Igen, 2018-ban még mindig ott tartunk, hogy vannak, akik fogják a sztárok képeit, és vékonyabbá “varázsolják” őket, - szerencsére Amerikának van egy Amy Schumere, aki helyre teszi az ilyen baleseteket. 

Múlt héten az egyik Instagram felhasználó két bikinis fotót posztolt Amy Schumerről, az egyik képen a komikus az eredeti formájában, a másikon viszont vékonyabbá alakítva látható. 

A képekhez az önjelölt Photoshop-mester még egy rövidke szöveget is fűzött:

Szóval, úgy gondolom, hogy Amy már most is nagyszerűen néz ki, de SZERINTEM sokkal jobban néz ki a második képen.

Tudva, kihez fog eljutni hamarosan ez történet, itt már azért nem lennénk az illető helyében.

Aki akkor ezt még nem is sejtette, mivel mindösszesen 30 követője volt, így nem is gyanította, hogy a valóságos Amy Schumer válaszolni fog neki. 

Méghozzá elég hamar és higgadtan:

Nem értek veled egyet. Szeretem, ahogy valóban kinézek. Szeretem a testem, mert erős, egészséges és szexi. Úgy nézek ki, mint aki jól meg tudna ölelni téged, vagy egy jót tudna iszogatni veled. A másik kép szintén jól néz ki, de az nem én vagyok. Köszi, hogy megosztottad a gondolataidat, látod, mindkettőnknek igaza van. 

@amyschumer által megosztott bejegyzés,

Majd pedig a komikus rajongói is megjelentek az oldalán, akik már kevésbé fogalmaztak ilyen szépen, és csakhamar köddé vált az eredeti poszt. A srácnak hamar leesett, hogy nem a legjobb ötlet, a tökéletes és a vékony közé egyenlőségjelet tenni.

Sajnálom Amy! Nem volt fair ezt tenni veled. Nem gondolkodtam, mielőtt posztoltam a képet. Egy halom másik embertől is láttam, hogy photoshoppolják a celebek képeit, nem gondoltam, hogy az én képem feltűnik. Körülbelül 30 percet szántam a képre, de sose kellett volna kiposztolnom. Örülök, hogy az emberek felszólaltak a poszttal szemben, ami elég ostoba húzás volt tőlem. Nos, csak annyit tudok tenni, hogy elnézést kérek, sajnálom!

Amy egyébként Amerika egyik legnépszerűbb komikusa, aki híres arról, hogy nem kendőzi el a testét, és aki szívesen mutatja a középső ujját Hollywoodnak. Amynek nem titkolt vágya, hogy xs-es mérettől eltérő nők is legyenek Hollywoodban, mert jelenleg:

Hollywoodban az olyan testalkatú nőt, mint én, nagyon kövérnek tartják.

*

@ amyschumer által megosztott bejegyzés,

Úgy tűnik, a srác észre sem vette, hogy amit csinált, az bizony body shaming, ami valakinek a testének a megszégyenítését jelenti. 

Az önjelölt Photoshop-mester esete pedig rávilágít, hogy ez a szemlélet már annyira beszivárgott az életünkbe, hogy egyesek észre sem veszik, hogy mennyire nem helyesek az ilyen megjegyzések. Ami azért lehet veszélyes, mert vannak, akik akaratlanul is összehasonlítják magukat az irreális testideállal, és rosszul érzik magukat a testükben, ha nem élő barbie babák.  

(HuffPost)