Nagy nyomás nevehezedett rám akkoriban 

- nyilatkozta Kate Moss a Megyn Kelly Today-ben sok egyéb más mellett. Arra utalt ezzel, milyen nehezen élte meg, hogy a karrierje hajnalán állandóan azzal nyomasztották, hogy vegye le a felsőjét, és így álljon a kamerák elé. Noha ez csak munka volt, de - mondja a 44 éves modell - soha nem tudta megszokni

Egy Corinne Day nevű női fotóssal dolgoztam akkoriban, és ő mindig felső nélkül akart viszontlátni a képeken. Nagyon rossz érzés volt, amikor először belementem. 

Felmerül ugyanakkor a kérdés, hogy ha ez ennyire kiborította, akkor mit érzett az ikonikus Calvin Klein Obsession parfümrekám forgatásakor, ahol gyakorlatilag mindvégig anyaszült meztelen volt. 

Mario Sorrenti fotós készítette a képeket a kampányhoz, aki az akkori barátom volt, szóval azt azért könnyebb volt megszokni. 

Ez a munka egyébként is nagyot dobott a karrierjén, ráadásul a dizájner pontosan azért ragaszkodott Mosshoz, mert már „rosszul volt a nagymellű modellektől”. Noha egy idő után azért Moss is érzéketlenné vált a meztelenkedéssel szemben, azt mondja, egy percig sem érezte magát komfortosan a kamera előtt, amikor le kellett vennie a ruháit. 

Mindig úgy éreztem, hogy bárcsak felvehetnék valamit. Dehát ez volt a munkám, kénytelen voltam elvégezni. 

Moss ugyanakkor azt tanácsolja a fiatal, feltörekvő modelleknek, akik hasonló nyomásnak vannak kitéve, hogy ha ellenérzéseik vannak a kamera előtti meztelenkedéssel kapcsolatban, akkor tudjanak rá nemet mondani. 

A lányomnak például nem engedném meg, hogy ezt csinálja. Most 15 éves, és rémes belegondolni, hogy ennyi idős voltam, amikor először fotóztak félmeztelenül.