Nagy Alekosz már 2011-ben, az Alekosz feleséget keres című műsor alatt is az igazit kereste, de ezek szerint azóta sem sikerült megtalálnia. Az egykori valóságshow-szereplő alighanem megelégelte a magányt, ezért túl a börtönön és egy agyvizsgálaton, nőkereső országjáró körútra indult. Járt már a Fehér Megyei Székesfehérváron és Dunaújvárosban is, ami szerinte harminc éve nem kapott annyi fényt, mint az elmúlt két napban miatta. A következő állomása Tatabánya lesz. 

Tartunk tőle azonban, hogy továbbra sem lesz könnyű dolga a nőkeresés terén, a módszerei és az elvárásai ugyanis igen rendhagyók. Udvarlás tekintetében például közölhette volna vele valaki, hogy a nők nem feltétlenül azokra a férfiakra buknak, akiknek folyik az orruk, és nincs náluk zsebkendő, továbbá nem sokan kedvelik, ha az utcán leszólítják, majd kioktatják őket ismeretlenül. Abban sem vagyunk egyébként biztosak, hogy az alacsony nők nem lehetnek szépek, és hogy a babakocsi tologatása automatikusan szexmániát jelentene. 

Alekosz minden visszautasítás ellenére kitartó, és keresi flegma, irányítható társát, aki 18 - 21 vagy 35 - 42 év közötti. De hagyjuk, hadd összegezze az elmúlt időszak történéseit, és írja le maga, milyen nőre is vágyik ő. 

„Az elmúlt napok velemtörtént eseményei kapcsán sokakban jogosan merül fel a kérdés. Kit - mit keresek, milyen nőt akarok. Íme a pontos személyleírás. 18 - 21 éves. 35-ig semmi. 35 - 42 éves. 42 fölött semmi. Agya legyen, de ne túl sok. A butaság ugyanis vonzó. Persze annyi legyen, hogy fölmérje, Alekoszról van szó. Magas iskolai végzettséget nem igényelek. A kisugárzás a fontos! Irányítható, terelgethető típus legyen. Tervei, életcélja ne legyen. Azt majd én alakítom ki benne. Legyen lágyhangú, csöndes és simulékony. Odaadó. Ha úgy adódik, az első randin adja oda magát. Legyen tisztában vele, hogy 24 óra alatt nem változik semmi. Mi változna. Legyen rám büszke! Barátnők ellenvéleményére ne hallgasson. Csak engem akarjon!

Bányászváros révén ideálisnak érzem a körülményeket. A vájárszülők szűklátókörűségének köszönhetően a leánygyermekek valószínűleg még nincsenek kikupálódva annyira, hogy az esetleges velemszembeni előítéletek miatt visszautasítsanak engem. A sötétség néha világot hoz!”

Felizgul továbbá azoktól a nőktől, akik vezetés közben bemutatnak neki.

Az izgalmi állapot látványát fokozza, ha a mellette ülő oktató egy köpcös, 55 körüli izzadt, tapasztalt nyakkendős úriember; aki elfáradt karját a lányka fejtámláján, vagy annak vállán - nyakán pihenteti meg

- vallja. És hogy miként jellemzi magát Nagy Alekosz? Vörös szívűnek és barna szeműnek (ennek gyakoriságát a szocializmusból ránk maradt egyenlőségből eredezteti), egy olyan személynek, aki az ő szavaival ilyen: 

életem tejében lévő 40 éves termékeny férfi vagyok, sztár, értelmiségi, közkedvelt és milliomos.

Minden Alekoszra vágyő nőnek tisztában kell lennie továbbá azzal a ténnyel, hogy akibe az értelmiségi, közkedvelt sztármilliomos beleszeret, azzal sosem létesít szexuális kapcsolatot. Hogy miért? 

„Gyakorlott szexuálisként megállapítottam, hogy akibe beleszeretünk, azzal nem dugunk. Akivel dugunk, abba pedig nem szeretünk bele. A kettő ugyanis tökéletesen zárja ki egymást. Tetszenek érteni a kedves tévénézők? Elmagyarázom.

Életünk nagyszerelmével, akit óvunk - védelmezünk, akit tisztelünk, szeretünk és megbecsülünk, azért nem dugunk, mert a dugásban olyan elemek vannak, amelyek nem összeegyeztethetőek életünk szerelmének a megbecsülésével. A különböző helyekre való behatolás erőszakos vágyát, nem éljük ki szerettünk gyönge, törékeny testén. Nem alázzuk meg, nem hozzuk ezáltal alárendelt és kiszolgáltatott helyzetbe azt.  A szeretővel tesszük meg mindazt, amit a nagy szerelmünkkel természetesen nem lehet. Ez nem hűtlenségi, hanem logisztikai kérdés! A szeretőnek igénye, vágya van a dugásra. Megadjuk hát neki azt! Magunknak is.

Nagyszerelmünket pedig olyan alázattal, olyan csodálattal, olyan imádattal szeretjük, óvjuk - védelmezzük, hogy a szentbiblia járjon csudájára az őszinte és tiszta szeretetnek. *  BREAKING!!  A kifejtés úgy értendő, hogy életünk nagyszerelmével semmilyen fajta fizikai kontaktusba nem kerülünk. Nagyszerelmünkkel szexuális kapcsolatot nem létesítünk. Az igazi onnan tudja, hogy igazi, hogy soha nincs megdugva.”

Hát, ezért. Biztos könnyű lesz Nagy Alekosznak társra lelnie, izgatottan várjuk, hogy megtörténjen, és végre mi is megismerjük ŐT.