A Bors információi szerint Kökény Attila és néhány barátja még két évvel ezelőtt márkásnak tűnő, de hamis ruhákat hozott volna be Törökországból, ha a vámosok nem állítják meg őket. A gyanúsan sok csomag arra sarkallta a ferihegyi vámtiszteket, hogy a 2010-es Megasztár második helyezettjét és társait tételes vizsgáltanak vessék alá. 

A tisztek ezután közölték a csapattal, hogy az amúgy egyértelműen eladásra szánt cuccokért vámot kellene vizetniük, ők azonban jobbnak látták, ha a vámtiszteknek fizetnek inkább. És itt léphet érvénybe a hatályos törvény, amelyre a lap hivatkozik, vagyis hogy „egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő a vesztegető, ha a jogtalan előnyt azért adja vagy ígéri, hogy a hivatalos személy a hivatali kötelességét megszegje, a hatáskörét túllépje, vagy a hivatali helyzetével egyébként visszaéljen”.

Az énekest és társait feljelentették, az ügy már a bírósági szakaszban van. Kökény Attila ügyvédje, dr. Bölcskei Zsolt így nyilatkozott az ügyben: 

Valóban több év óta folyik egy ilyen ügy, melyben ügyfelem is vádlott. Ő azonban addig nem kíván érdemben megszólalni, amíg jogerősen le nem zárulnak a tárgyalások. Esélyeket nem szeretnék latolgatni. Jelen ügyben az a feladatom, hogy a felmentésért tárgyaljak, tekintettel arra, hogy a védencem tagadja a vádakat. Bizakodunk, egy minden tekintetben korrekt eljárás folyik egyébként.