Bemutatjuk önnek Nicholas Francois Van Varenberget, Jean-Claude Van Damme 22 éves fiát, akit 18 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek szerdán, amiért 2017. augusztus 15-én késsel fenyegette, és túszul ejtette a lakótársát. Tette ezt állítólag azért, mert berágott, hogy a férfi ki akarja nyitni az ajtót, miután valaki kopogott rajta. Dühében előrántott egy kést, amivel megfenyegette, és szigorúan megtiltotta neki, hogy kitegye a lábát a lakásból. Varenberg motivációi teljesen érthetetlenek, és egyelőre ismeretlenek is. 

Mindenesetre a helyszínre kiérkező rendőrök a lifttől a lakásig vezető úton vérnyomokat találtak, majd az ingatlanban megtalálták a vérző kezű Van Varenberget is. Kiderült, hogy a fiú megütötte a liftet, ezért sérült meg.

A rendőrök majdnem magára hagyták, amikor előkerült Van Varenberg szobatársa, aki elmondta, hogy a fiatalember kést fogott rá, és foglyul ejtette. A rendőrök ezután átkutatták a lakást, megtalálták a kést, és némi marihuánát is. A vád szinte azonnal meg is volt:  halálos fegyverrel való fenyegetés , jogtalan fogvatartás, marihuána-,  paraphernalia és kábítószerhasználathoz szükséges eszközök birtoklása. Ezeket a vádakat ugyanakkor valami rejtélyes oknál fogva ejtették, és kizárólag a túszejtés miatt ítélték el.  És azért ebbe a büntetésbe se nagyon kell belehalni.