Megint, az elmúlt pár hét alatt második alkalommal szállították kórházba az énekesnőt, az ok: túlzottan alacsony fehérvérsejtszám. 

 

Ez általában csökkent képződést vagy fokozott pusztulást jelent, előbbi csontvelői elégtelenség esetén, utóbbi kemo- vagy sugárterápia következményeképp alakulhat ki, de csökkenhet a fehérvérsejtszám vírusferőzés és bizonyos gyógyszerek hatására is. Selena Gomez esetében azonban nem sokat kell gondolkodnia az orvosoknak azon, hogy mi lehet a baj: alighanem köze lehet ahhoz, hogy súlyos lupusa miatt tavaly júniusban megkapta a legjobb barátnője veséjét. A transzplantáció nem ment könnyen, olannyira, hogy már a műtét közben számos komplikáció lépett fel, amibe az énekesnő majdnem bele is halt

Egy komoly szervátültetés után mindig para, hogy kilöki-e a test az új szervet, de ha nem, és mindent rendben találnak, egy efféle operáció akkor is nyomokat hagy maga után az emberi szervezetben. Selena Gomeznél is ez a helyzet, így gyakran kénytelen kórházba vonulni, ami ráadásul minden alkalommal komoly lelki erőt igényel tőle. Erre nem képes mostanában, a legutóbbi vizsgálat során például szó szerint pánikrohamot kapott, írja a People magazin.

A 26 éves énekesnő ekkor eszmélt rá, hogy mentális segítségre is szüksége van, amellyel a családján kívül viselkedésterapeuta is támogatja majd. A viselkedésterápia arra tanít, hogyan iktassuk ki az életünkből a negatív gondolatokat és viselkedésmintákat.