Megint a divatvilág rasszizmusával kapcsolatban lángolt fel egy vita az interneten, ezúttal a Kendall Jenner egy fotójával kapcsolatban kritizálták erősen a képet címlapon megjelentető Vogue-ot. A Vogue azóta már elnézést kért, de a támadások ellenére az állítólag sértő posztot nem törölték az Instagramról (sem).

View this post on Instagram

Fifteen years and 150 finalists later, the @CFDA/Vogue Fashion Fund prize has created global stars, local heroes, a must-watch New York Fashion Week, and, most important, a true sense of community among designers of all ages and backgrounds—all with differing aesthetic and commercial aspirations—who communicate, collaborate, and essentially care for one another through the fun and not-so-fun times. Laura Vassar Brock—one of the founders of 2016 #CVFF winner Brock Collection—says, “We spoke to a few friends who had gone through it, and they all said the same thing: that the Fashion Fund is a life-changing experience. And indeed it was!” Tap the link in our bio to learn more. Photographed by @mikaeljansson, styled by @tonnegood, Vogue, November 2018

A post shared by Vogue (@voguemagazine) on

Ha ön nem érti, hogy a fenti képben mi a rasszizmus, akkor hadd magyarázzuk el, mi a baja a fotóval a kritizálóknak: az, hogy olyan, mintha Kendall Jennernek afrofrizurát próbáltak volna csinálni. A felháborodott közönségből olyan kommentek érkeztek, amik szerint itt az történik, hogy az afroamerikaiak kultúrájából kiragadnak egy részletet, és azt menővé próbálják tenni, de úgy, hogy közben az afroamerikai nőket kihagyják az egészből, azaz elveszik a feketéktől a saját kultúrájukat. A képet sokan úgy értelmezték, mintha a Kardashian-család gyakran meztelenkedő tagját feketének próbálták volna beöltöztetni, de a Vogue közleménye szerint nem erről van szó:

A képpel az volt a szándékunk, hogy a romantika korszakának, az Edward-kor és a Gibson Girl frizurájának egy modernizált verzióját mutassuk be, amely illik a Brock kollekció retrós hangulatába, és utal a '60-as és korai '70-es évek nagy hajaira

– áll a Vogue közleményben, amit többek között a USA Today is publikált, és ami azt is tartalmazza, hogy elnézést kérnek, ha a szándékolttól eltérő hatást ért el valakinél a fotó.