Péntek reggel a New York-i rendőrség letartóztatta a színészt. Egy szemtanú elmesélése szerint Baldwin összeszólalkozott egy férfival az 5. utca és a 10. sugárút közelében egy parkolóhely miatt. A TMZ egyik belsős forrása azt mondta, hogy a színész egyik barátja épp foglalta az üresen álló helyet, hogy Baldwin oda tudjon parkolni, de valaki megelőzte és "bepofátlankodott" a kiszemelt helyre. Állítólag Baldwin ettől annyira ideges lett, hogy állon ütötte az illetőt, illetve a dulakodás közben hangosan kiabálta felé, hogy húzzon a francba. Valaki hívta is a rendőröket, akik letartóztatták az amúgy közelben lakó színészt.

Alec Baldwin tagadja, hogy megütötte volna a parkolóhelyét elfoglaló férfit.

Ettől függetlenül támadás és zaklatás bűncselekmény elkövetése miatt vádat emeltek ellene, de még aznap elhagyhatta a rendőrség épületét.

Mellékesen Donald Trump épp tartott egy sajtótájékoztatót, amikor az egyik újságíró megkérdezte, hogy mit szól az őt ( a Saturday Night Live című műsorban) rendszeresen kifigurázó színész tettéhez, mire az Amerikai Egyesült Államok elnöke annyit mondott:

Sok szerencsét kívánok neki.

(TMZ)