Kovács Patrícia csúnyán beleállt Orosz Barbarába

2018.11.21. 08:40

A Spektrum Home szerda esti NőComment című műsorában Kovács Patrícia arról beszélt, mennyire elítéli azokat az embereket, akik állatszőrt használnak a termékeikhez, és hogy ezért többször kénytelen volt átszabatni a színházi kosztümjét, ha az bármilyen módon érintkezett állattal. A műsorban felidézte, hogy kolléganőjével, Orosz Barbarával épp emiatt szólalkoztak össze egy műsorban, a mindig dívának öltözött műsorvezető-színésznő ugyanis épp Patríciával ellentétes véleményen van. 

Volt egyszer egy műsor, amiben műsorvezető voltam, és ott jött egy celebnő. Egy magas, vörös, rövid hajú celebnő, talpig kiegészítőben a stúdióban, ilyen csincsillákkal. Mondtam neki, ne haragudj, de te fázol, vagy ez így miért van rajtad? Azt mondta, veled nem beszélgetek, mert ne­kem ez jár

- emlékezett vissza a színésznő a kettejük közötti konfliktusra, amelynek összefüggéseit nehéz értelmezni, hiszen a logika azt diktálná, hogy ha valakinek valami jár, attól még képes beszélni egy másik emberrel. Mindenesetre a színésznő hozzátette, hogy nemcsak ezért rágott be Oroszra, hanem azért is, mert szerinte senki sem döntheti el, hogy mi „jár” neki és mi nem. Ábel Anita ebben a helyzetben is megpróbált vicces lenni, és ez jött ki a száján: 

Tudja, hány állattal kellett basznom ezért a bundáért?

A Bors utánajárt, hogy Orosz Barbarának volt-e már hasonló ügye életében, és nem meglepő módon kiderült, hogy igen, az állatvédők már többször felléptek ellene. Feltételezhető ráadásul, hogy nem túl vállalható stílusban, mivel a Magyar Szőrmeellenes Liga kénytelen volt csillapítani az indulatokat, és némiképp kulturáltabb formában összefoglalni sokak véleményét a műsorvezetőnő szőrmeviselési szokásaival kapcsolatban: 

A félelem dühöt szül, a düh gyűlöletet, a gyűlölet pedig kínt és szenvedést. A szőrmét vise­lő em­berekben nagyon sok félelmet érzünk. Megértjük az indulatokat, amiket Orosz Barbara és más szőrmeviselő emberek kiváltanak belőletek, de szeretnénk mindenkit megkérni, hogy maradjunk kulturált keretek között véleményünk kinyilvánításában. Ne gyűlöljük azokat az embereket, akik tudatlanságból és/vagy „szemellenzős” felsőbbrendű viselkedésük miatt, ártatlan állatok prémjéből készült bundát hordanak, vagy azok élete árán gazdagodnak meg. 

A lap felkereste Orosz Barbarát az ügyben, ő azonban még nem reagált.