Michael Schumacher forma1-bajnok 2013-ban, év végén szenvedett súlyos síbalesetet, lassan már öt éve lábadozik, de állapotáról nem sok konkrétumot lehet tudni azon kívül, hogy pár évvel ezelőtt azt állította róla valaki, hogy éppen tanul járni. Most Mick Schumacher, az autóversenyző 19 éves, a fenti borítóképen látható, szintén autóversenyző fia nyilatkozott a német RTL-nek, de ő sem a gyógyulási folyamatról beszélt, hanem apjával való kapcsolatáról.

Arról, hogy édesapja hogyan viszonyult ahhoz, hogy fia szintén versenyezni akar:

apu megkérdezte, hogy profi szinten szeretném-e csinálni vagy csak szórakozásból, hobbiként. Természetesen egyértelműen rávágtam, hogy profi szinten. Olyankor vezettünk, amikor le volt zárva a pálya, és megengedték, hogy rójuk a köröket.

Mick Schumacher azt mondja, a tény, hogy híres az édesapja, segített bizonyos dolgokban, kinyíltak számára bizonyos autók, de végső soron ha az ember autóversenyző, akkor mégiscsak egyedül ül a volán mögött, szóval senki máson nem múlik a teljesítménye. Azt mondja, nem zavarja, ha az apjához hasonlítják, sőt:

mindig a legjobbhoz mérem magam, és apu a legjobb, ő a példaképem is.

(A hírt a News.com.au oldalon fedeztük fel.)