A műsorvezető a Best magazinnak mesélte el részletesen, hogy miért döntött úgy, hogy elválik férjétől, Krisztiántól. 16 évig voltak házasok, született egy közös gyermekük, Luca, de a pár kapcsolata megrekedt.

„Én kezdeményeztem, hogy váljunk szét, mert hiszem, hogy eljött az a pont az életünkben, amikor boldogabb lesz mindkettőnk élete, ha külön-külön folytatjuk."

- Mondta Ábel Anita, majd arra is kitért, hogy szerinte sokan vannak, akik egy ilyen helyzetben inkább házasok maradnak, és tűrnek, próbálkoznak, illetve leginkább a gyerek miatt együtt maradnak. A műsorvezetőnő úgy látta, hogy

Nem tett volna jót Lucának egy kiegyensúlyozatlan apát vagy egy boldogtalan anyát látnia maga körül.

Elmondása szerint férjével jó viszonyban vannak, a gyerekük láthatásával kapcsolatban sincsenek problémák.

De miért ment tönkre a házasságuk?

Ábel Anita elmondása szerint az elmúlt két-három évben bekövetkezett változások miatt akadtak viták, voltak problémák, amiket nem tudtak közösen megoldani.

Én mondtam ki konkrétan, hogy vége. Az ember folyamatosan fejlődik egy kapcsolatban, de amikor már nincs egy közös pont sem, el kell engedni egymás kezét [...] Nem maradok olyan helyzetben, ami nem tesz boldoggá, ami kényelmetlen vagy rossz számomra. Így tettem mindig a munkában és a magánéletemben is. Tudom, hogy helyesen döntöttem

- mondta Ábel Anita, majd a következővel zárta gondolatait:

"Hiába szeretem még most is tiszta szívemből, túl fiatal vagyok még ahhoz, hogy a legjobb barátommal éljek együtt”

(Best)