rewind.png

Egy hét alatt ez lett minden idők leggyűlöltebb YouTube-videója

2018.12.13. 16:02

Az év végén mindig kijönnek az eltelt 12 hónap legjei. Az ilyen visszatekintős cikkek, videók általában teljesen ártalmatlanok. Egy kis frissítő ismétlés, hogy miről is szólt a lassan elmúló év. 2018 nagy sikerei, nagy bukásai, legviccesebb videói, legmeghökkentőbb eseményei, válások, házasságok, szülések és még sorolhatnánk. A YouTube is csinált egy visszatekintőt, hogy megmutassa milyen volt a videómegosztó 2018-ban. Ehhez segítségül hívta a legismertebb youtubereket, majd úgy tett, mintha a kezükbe adta volna az irányítást. Ennek lett a végeredménye egy 8 perces videó.

December 6-án publikálták a visszatekintőt, amit már több mint 120 milliószor meg is néztek. Ez szép sikerként is elkönyvelhető lenne, ha közben nem nyerte volna el minden idők legutáltabb videója címet is.

8 év után sikerült letaszítani Justin Bieber Baby című klipjét a dislike-ok trónjáról.

A 2018-as rewind 10 millió dislike-nál tart. A gyűlölethullám miatt a videóban szereplő influencereknek is meg kellett szólalniuk az ügyben. Marques Brownlee azt mondta, hogy ez tökéletesen megmutatja, hogy mi a baj a Youtube-bal: a kreátorok/ videósok és a nézők/rajongók ugyanúgy látják a dolgokat, de a YouTube teljesen mást gondol ugyanazokról.

Ez már csak azért is érdekes, mert több youtuber fenyegetőzött már azzal, hogy otthagyja a platformot, de mivel nincs más alternatíva, illetve milliós követőbázist, plusz a szponzorokat nehéz - lehetetlen - egy az egyben átmozgatni egy új felületre.

(The Verge)