Egy film sikerét többé-kevésbé garantálja, ha egy nagynevű színész játszik benne, és értelemszerűen többszörös a garancia, ha több nagynevű színész játszik ugyanabban a filmben. Ezért aztán Hollywoodban a szereposztók próbálják a legnépszerűbb sztárokat mindig új és új kombinációkban beszervezni egy-egy készülő filmbe, hiszen rengetegszer láttuk már Arnold Schwarzeneggert, na de Danny DeVitóval és Emma Thompsonnal együtt még sosem – ez lehetett például a Junior című, 1994-es vígjáték elkészültének fő motivációja.

Ünnepi kvízhét a Velveten!

Karácsonytól újévig minden nap új kvízzel jelentkezünk.

A korábbiakat a Móka kategóriára vagy ide kattintva találja meg, és holnap is látogasson meg minket egy új játékért!

Az ember néha úgy érzi, hogy a legnagyobb neveket az évtizedek során már az összes lehetséges kombinációban látta összepárosítva, de azért egy-két ziccer valahogy még kimaradt. Ez a gondolat ihlette az alábbi filmkvízt.

Ebben a kvízben ugyanis pontosan a kimaradt lehetőségeket kell megtalálni.

A kvízhez összeszedtünk 12 hollywoodi gigasztárt, akik jelenleg a legnagyobb színészeknek számítanak a filmiparban milliárdos kasszasikerekkel és Oscar-díjakkal. Egyesével mutatjuk majd őket, és mindegyik színészhez felsorolunk négy kollégát. Az adott sztár a négy kolléga közül hárommal már szerepelt együtt, szóval azt a negyediket kell bejelölni, akivel viszont még sosem játszott egy filmben.

Ez a játék egyetlen, roppant egyszerű szabálya, de az egyértelműség kedvéért álljon itt még néhány pontosítás. Egyrészt csak azok a színészi alakítások számítanak, ahol az adott színész megjelenik a képernyőn, azaz pl. rajzfilmfigura szinkronizálása nem. Nem számít természetesen a tévészereplés és a színház sem, csakis a mostanáig, azaz 2018 végéig moziban bemutatott filmek játszanak. Azonban az is egy filmben szereplésnek számít, ha mindkét színész benne van az alkotásban, de nincs közös jelenetük. Több szőrszálat valószínűleg nem kell felhasítanunk, úgyhogy térjünk végre a lényegre.

Mutatunk egy színészt. Négy kollégája közül kivel nem játszott még együtt egy filmben?

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »