IMG 4378

A magyar kormány saját halottjának tekinti Andy Vajnát, ezért a temetéséről is gondoskodik

vik
2019.01.24. 11:55

Magyarország miniszterelnökséget vezető minisztere, Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy az eddigi teóriák ellenére Andy Vajnát nem Los Angelesben, hanem Budapesten, a Kerepesi úti temetőben helyezik végső nyugalomra. Hozzátette továbbá, hogy a kormány a saját halottjának tekinti őt, ezért a temetéséről is gondoskodik.

Tegnap ez még egyáltalán nem volt egyértelmű, vagy legalábbis köztudott semmiképp. A Bors és a Blikk például sokkal valószínűbbnek tartotta, hogy Los Angelesben, a 2007-ben öngyilkosságot elkövetett fia és a szülei mellé temetik majd a filmproducert, és itthon legfeljebb csak elbúcsúztatják. A lapok úgy spekuláltak, hogy bármi is legyen a terv, végül alighanem az özvegy, Vajna Tímea dönt majd a kérdésben, de végül a kormány rövidre zárta a spekulációkat. 

A Magyar Nemzeti Filmalap pedig közzétett egy videót, amely a magyarországi Origo filmstúdióban forgatott legújabb Terminátor-film kulisszái mögé enged betekintést, és amelyben maga Andy Vajna is feltűnik. 

A Terminátor egy különleges film, ami igen közel áll a szívemhez, hiszen a második és harmadik résznek én voltam a producere. A magyar filmszakmának pedig különösen jót tesz, ha olyan filmeket, mint a Terminátor, itt forgatnak nálunk

- nyilatkozza a videón.

A film jelenlegi producere, Tim Miller pedig azt mondja, „Andy Vajna neve összefonódott a Terminátor franchise-zal, és ez nem fog változni”.  

(444, Bors)