A farsang, a báli szezon, a gálaszezon és egyben a díjkiosztószezon kellős közepén vagyunk, kedves nézőink, és ahogy figyeltük a héten, miben feszítenek a kitüntetéseket begyűjteni vágyó színésznők a vörös szőnyegen, feltűnt, hogy két A-listás szupersztár ugyanazt a fazont választotta.

Kicsit beleturkáltunk az egész havi termésbe, és hamar egyértelművé vált, hogy nem elszigetelt esetről van szó: jelenleg nagyon szeretnek a híres nők fehér öltönybe öltözni. Ami persze nem öltöny, hanem inkább nadrágkosztüm, de nem is a terminológia itt az érdekes, hanem az, ahogy a sztárok próbálják ezt a relatíve kevés mozgásteret engedő trendet saját személyiségükhöz igazítani. Nézzük!

Nicole Kidman

Először az eheti két példát mutatjuk, kezdve Nicole Kidmannel, aki jó magas és hegyes tűsarkakat vett ehhez a kosztümhöz. Ami nem fehér rajta, az sem színes, nem ugrik ki semmi ebből a szettből, még a sminkhez sem használtak különösebben figyelemre méltó színeket egy kis kontraszt kedvéért. Nézze meg jobban és közelebbről a képeket a fotóösszeállításban!

Glenn Close

Mindenki rögtön az Oscart kezdte emlegetni, amint meglátta Lady Gagát a Csillag születikben, de egyelőre úgy néz ki, hogy az énekesnőt Glenn Close le fogja győzni. Legalábbis erre utal, hogy a Critics' Choice díjat ők ketten megosztva kapták, de a Golden Globe-ot és az SAG díját a férfi keresztnevet viselő és férfias megjelenésű színésznő elhappolta Lady Gaga elől. Ez utóbbi gála volt most vasárnapról hétfőre virradóra, és Glenn Close még jobban ráerősített férfias vonásaira egy fehér nadrágkosztümmel, ami egy meglehetősen hajókapitányos blézerből és egy meglepően trendi, bő szárú nadrágból állt.

Christina Ricci

És még jöjjön négy példa erre a trendre január hónapból, kezdve Christina Ricci színésznővel, aki szintén követi azt a trendet, amit Glenn Close-on kívül Victoria Beckham is nagyon favorizál újabban: a férfi öltönyök és a női nadrágkosztümök gyakran olyan bővek mostanság, mintha pár számmal túl nagyok lennének viselőjükre. Christina Ricci egy különösen férfiasan gombolódó fazont választott, a fehérnek egy kicsit kevésbé világos árnyalatában.

Michelle Dockery

Folytassuk a Downton Abbey főszerepe révén világsztárrá lett színésznővel, Michelle Dockeryvel! Őrá mindig is ez a hűvös elegancia volt jellemző, amit ez a nadrágkosztüm is áraszt, kicsit azon lepődünk meg, hogy a hajával mintha kb. semmit sem csináltak volna. Mindez főleg annak fényében meglepő, hogy ez a párizsi haute couture divathéten volt – persze a frizurával együtt is az az alapbenyomása az embernek, hogy Dockeryt mintha skatulyából húzták volna elő.

Stephanie Shepherd

Na Stephanie Shepherd hírnév szempontjából messze nem ugyanaz a kategória, mint a cikkben szereplő másik öt nő, ő ugyanis nem művészi tehetségének, hanem annak köszönheti ismertségét, hogy ő volt évekig Kim Kardashian asszisztense. Azóta előlépett influenceri státuszba, természetesen modellkedik is, valamint szépség-, illetve divatszakértő, szóval érdemes jól megnézni, hogy a világ összes fehér nadrágkosztümje közül ő melyiket választotta. Nyilván mondani sem kell, de a leglátványosabb dolog, amiben Shepherd eltér az eddig látottaktól: a dekoltázs.

Nicole Scherzinger

Ki nézett ki a legjobban?

És hatodiknak hadd mutassa meg Nicole Scherzinger is, hogy mennyire szexi verzióban is lehet tolni ezt a nadrágkosztümös témát. Kicsit vele annyiban kivételezünk, hogy ez nem egy egységesen fehér öltöny, mint az előző öt, hiszen mintás-csipkés, sőt, még a fehér részek sem tiszta patyolatfehérek, de nyilván nem kell magyarázkodnunk, hogy miért nem tudtuk őt mégse kihagyni ebből a körből. Ezzel a bodyval/fűzővel ugyanis, amit az énekesnő a blézer alatt visel, Scherzinger már megint bombanő – karrierje kezdete óta általában ez az első számú üzenet, amit az öltözködésével ki szeret fejezni magáról. Csakúgy, mint Shepherdnek, neki is lófarokba van fogva a haja, úgy tűnik, nadrágkosztümhöz ez a legszexibbnek tartott frizura. Nos, önnek ki tetszett a legjobban? Ha van kedve, szavazzon a fent látható dobozban, plusz hadd emlékeztessünk, hogy ez a viselet természetesen nem csak fehérben trendi mostanság, ott volt például Natalie Portman és Jude Law a múltkor.