Vajna Tímea húga egy hosszabb üzenettel jelentkezett az Instagramon. Andy Vajna halála óta nem posztolt semmit, mert ahogy írja, inkább egymással foglalkoztak. Most viszont fontosnak tartotta közölni, hogy mi történt az elmúlt időszakban.

Az NL Café még januárban kereste meg Palácsik Lillát, hogy szeretnék, ha ő fotózna nekik a Story Gálán. Vajna Tímea húga elfogadta a felkérést, majd ki is találta a koncepciót, hogy valami Vanity Fair-szerű oscargálás fotósorozatot csinálna. Ehhez kért egy jobb minőségű gépet egy forgalmazótól, aki még plusz segítőt is adott mellé. Így bővült a létszám, amivel az NL Cafénak és a Story Gálának se volt semmi baja. Ezt követően jött Andy Vajna halála. Palácsik Lilla leírása szerint többször is megkeresték őt telefonon a Story magazintól is, hogy nyilatkozzon, áruljon el részleteket.

 [...] azt gondolták a fotós együttműködés miatt majd adnunk interjút Andy haláláról, temetéséről, stb. Természetesen nemet mondtuk, és kegyeletsértő dolognak tartottuk az egész telefonhívást, majd később nem is vettük komolyan!

– írja bejegyzésében. Ezek után történt, hogy a mai napon, három nappal az esemény előtt visszamondták a fotós megbízást, sőt, közölték, hogy a Story Gálára sincsenek meghívva.

Palácsik Lilla itt jegyezte meg, hogy:

 A történetet elmesélve csak annyit szeretnék mondani, hogy a gyász időszakában partyzgatni úgysem mennénk! Az egész Story Gálát egy munkának éltem meg, egy kihívásnak és egy megtiszteltetésnek!

A teljes bejegyzés itt tekinthető meg.

Sziasztok! Az elmúlt hetekben a minket ért veszteség miatt eltűntem, nem posztoltam, inkább csak egymással foglalkoztunk. Rengetegen írtatok, hogy remélitek jól vagyunk, nagyon aranyosak vagytok mind! Próbálunk jobban lenni, de Andy hiánya mellé számos más fájdalom is párosul. Emiatt rakom ki most ezt a posztot. Mint tudjátok fotósként dolgozom és a divat, illetve a családi fotózásokon túl több hazai média felületnek is készítek fotókat. Nagyon hálás vagyok ezekért a lehetőségért, mert úgy gondolom, hogy a szakmai fejlődésemhez rengeteg tud hozzá adni! Ezért általában az összes sajtóval kapcsolatos esemény fotózására igent mondok, így volt ez az NL café megkeresésével is. Az NL café januárban keresett meg, hogy szeretnék ha én lennék a hivatalos fotósuk a Story Gálán, aminek persze én nagyon örültem! Közösen kitaláltunk egy nagyon jó koncepciót ami kicsit a Vanity Fair szokásos Oscar gála fotózásira hasonlított volna. Mivel Tamással nagyon maximalista típusú emberek vagyunk, egyből azon gondolkoztunk, hogy szeretnék a lehető legjobb mínőségben készíteni a képeket, ezért megkerestük a Phase One Magyarországot, hogy működjünk együtt és a 100MP-s csodakamerájukkal csinálhassak fotókat. Nekik nagyon tetszett az ötlet és megígérték hogy asszisztenciát is biztosítanak a számomra! Én ezt jeleztem az NL café felé is, hogy nem ketten hanem 3an lennénk az én kis fotós sarkomban. Ezután teltek a hetek és közben elment közülünk Andy🖤 Majd a halál után napokkal kaptuk sorban a hívásokat az újságíróktól, természetesen a Storytól is, hogy azt gondolták a fotós együttműködés miatt majd adnunk interjút Andy haláláról, temetéséről, stb. Természetesen nemet mondtuk, és kegyeletsértő dolognak tartottuk az egész telefonhívást, majd később nem is vettük komolyan! Ám eljött a mai nap, amikor szűk létszámkeretre hivatkozva (kezdetben a fotós asszisztens +1 főre, majd Tamásra és rám) 3 nappal a Gála előtt visszamondtak a megbízásunkat, és finoman közölték, hogy a Gálára sem vagyunk meghívva. A történetet elmesélve csak annyit szeretnék mondani, hogy a gyász időszakában partyzgatni úgy sem mennénk! Az egész Story Gálát egy munkának éltem meg, egy kihívásnak és egy megtiszteltetésnek!

Visváder-Palácsik Lilla (@lillapalacsik) által megosztott bejegyzés,