Várkonyi Andrea korábban már elmondta, hogy miért most, 12 év után feneklett meg kapcsolata Bochkor Gáborral. Elmondása szerint ez már régebb óta húzódott közöttük, hol az egyikük vetette fel a dolgot, hol a másikuk.

A szakítás okai mélyebbek, mint az sokan hinnék. Nincs új szerelmem, nem egy másik férfi miatt léptem ki ebből a kapcsolatból.

- mondta a műsorvezetőnő.

2017-ben Bochkor Gábor a következőt mondta Lovász László beszélgetős műsorában:

Nem vagyok biztos abban, hogy ha Nóri nem született volna meg, akkor mi még mindig együtt lennénk, mert akkor mi egy teljesen könnyed életet éltünk egymással, semmiféle felelősséggel nem tartoztunk egymás iránt. Nóri ragasztó lett köztünk, hirtelen olyan minőségeket fedeztünk fel egymásban, amik nagyon pozitívak, és ezek nagyon összekötnek bennünket.

A szakítás után pár hónappal Várkonyi Andrea egy előadást fog tartani, melynek "A szerelem és az apróbetűs rész" a címe. Az esemény leírása szerint az alábbi kérdéseket fogja boncolgatni:

  •  Vajon jól választunk?
  • Egyáltalán mi alapján választunk?
  • Ha jól választunk az elég ahhoz, hogy boldogok legyünk együtt?
  • Mit tehetünk a szerelemért?
  • Hogyan tarthat sokáig?
  • Hogyan küzdjünk meg a változásokkal?

A Bors kiszúrt pár kommentet, amikben azt vetik fel az emberek, hogy nem olyannak kéne ilyen témában előadást tartania, akinek véget ért egy 12 évig tartó párkapcsolata.

Hogy honnan jöhetett az előadásnak az ötlete? Egy 2016-ban készült interjúban már megemlítette, hogy ezzel szeretne majd foglalkozni. Idézzük a korábbi Velvetes cikket:

 Nagyon szeretnék a pszichológiával foglalkozni. Nem azért vágtam neki, mert meguntam itthon a kertészkedést, aztán gondoltam egyet, hogy akkor elmegyek egyetemre. Nem véletlenül kezdtem el. A későbbiekben nagyon szeretnék terápiákat, kurzusokat tartani, és az emberekkel ilyen szinten foglalkozni.