Március 6-án jelent meg Pixa és Byealex legújabb szerzeménye, aminek nemes egyszerűséggel annyi a címe, hogy APÁTOK. A YouTube-ra optimalizált szövegben elhangzik, hogy erre a videóra kell egy nagy fel, azaz egy lájk. És itt még csak a videó 26. másodpercénél járunk. A zenei elemzésbe nem mennénk bele, legyen elég annyi, hogy Kis Grófós Bulibáróval igen nagyot, 24 milliós megtekintést gurító Pixa most is eltalálta a cigányzenés motívumokkal tarkított alapot.

Ki az a PIXA?

Pixa, azaz Tóth Dániel inkább zenei producerként, illetve DJ-ként tevékenykedett, de az elmúlt egy évben elkezdte "énekesként" is kiépíteni egy imidzset. 1 éve debütált a HAJADISMIJEN, ami a mémgyáros Vagvolgyi Noemi posztjainak megzenésítésének feleltethető meg. 9 hónapja jött ki az AFTER című számával, amihez nem vendégelőadó, hanem ő maga adta a hangját. Ezt követően jöttek az olyan YouTube-sztárokkal való közös zenélések, mint a HIRO-val közreműködésben előadott Paparazzi, aztán RAUL-lal a Szeressen.

  Amint az alább látható és hallható: Byealex úgy néz ki, mint egy jellegzetesen guggoló, lakótelepi zsebdiktátor csávó Oroszországból, mintha csak egy Slav Squat modell lenne, közben meg többnyire 3 szóból álló mondatokban beszél, hogy

 Apátok itt van

Vesz majd guccit

Mondjad melyik kell

Pénz nem számít

Van némi áthallás a Wellhelló APUVEDDMEG-jével, nem?

Ettől függetlenül (vagy ennek köszönhetően?) jelenleg ez a második legfelkapottabb videó a YouTube-on. Nyilván magyar viszonylatban. ennél csak egy valamit kattintanak jobban a videós oldalon: természetesen egy PamKutyáék által hozott paródiát. Akkor hadd szóljon!