Megvan az összes dal, amely május 14. és 18. között Tel Avivban fog versenyezni az idei Eurovíziós Dalfesztiválon a világ 41 országából. Ausztrália továbbra is szerepel az indulók között, Bulgária és Ukrajna azonban nem. Amint az A Dal című hazai műsorfolyamban eldőlt, Magyarországot, csakúgy, mint 2017-ben, idén újra Pápai Joci fogja képviselni, ezúttal Az én apám című dallal, amelynek a dalfesztiválon szereplő végleges verzióját tegnap osztotta meg az énekes a Youtube-on.

Van egy Eurovisionworld.com nevű website, ahol rengeteg adat van a dalfesztiválról, többek között az eseménnyel kapcsolatosan a fogadóirodáknál megtett téteket is összegzik. Ennek alapján összeáll egy ranglista arról, hogy az ezzel foglalkozó fogadóirodák kit tartanak a legesélyesebbnek a 2019-es győzelemre, és az első helyezett jelenleg Hollandia. Tavaly ilyenkor is megnéztük, hogy ugyanezen az oldalon kit jósolnak győztesnek, és akkor helyesen mondta meg előre a Eurovisionworld, hogy Izrael nyer majd. Szóval úgy tűnik, van benne valami, ha a fogadóirodák azt mondják, hogy a következő szám lesz a győztes az idei dalfesztiválon.

Pápai Jocit sajnos a nem túl előkelő 31. helyre teszik egyelőre ezen a listán, ami azt jelenti, hogy be se fog jutni a döntőbe. De azért lehet reménykedni, egyrészt mivel Pápai Joci két éve kifejezetten jól szerepelt egy sok szempontból nagyon hasonló dallal (nemhogy bejutott a döntőbe, a 8. lett), másrészt ugyanezen a listán a tavalyi magyar indulót, az AWS-t is durván alábecsülték. A Eurovisionworldnél tavaly ilyenkor a Viszlát nyár című dalt a 35. helyre várták, ehelyett a 2018-as magyar induló a jóval kevésbé kínos 21. helyen végzett Lisszabonban.

Még két hónap van hátra az eseményig – meglátjuk, mi lesz az igazi végeredmény! (Az oldal tetején látható borítókép a 2017-es dalfesztiválon készült Pápai Jociról.)

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Úgy néz ki, Hollandia nyeri majd az idei Eurovíziót

A Eurovisionworld.com tavaly ilyenkor helyesen jósolta meg Izrael győzelmét, most a hollandoknak kedveznek, Pápai Jocit a 31. helyre várják.

18 · Mar 15, 2019 02:59pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments