Nagyon érdekeseket mondott a Borsnak az édesapja haláláról ByeAlex. A 2013-as Eurovízión 10. helyet elérő, most 34 éves énekes azt mondja, jó kapcsolatban volt a 53 éves korában, négy évvel ezelőtt elhunyt apjával, tisztelte őt, de a férfi dolgos, kemény ember volt, és nem igazán közvetített érzelmeket fia felé.

Érdemes az egész interjút elolvasni, mindenesetre a legérdekesebb részlet belőle a következő:

Biztos sokaknak meghökkentő lesz, de engem nem viselt meg, nem tört össze apukám halála. Egyszerűen tudomásul vettem, amikor telefonon közölték velem, hogy elment. Haragudtam rá, mert a láncdohányzásnak és a negatív életszemléletének köszönhette, hogy ide jutott ötvenhárom évesen. Nem sajnálkoztam egy percig sem, csak azt éreztem, hogy anyukám fájdalmát kell oldanom valahogy.

Már csak azért is figyelemre méltó, hogy ByeAlex most nyilatkozott ebben a témában, mert az idei Eurovízióra Pápai Joci pont egy olyan dallal megy majd, amiben az édesapjáról énekel. Lazán kapcsolódik a témához, hogy az énekest rajongói néha pont Apunak szólítják, és hogy ByeAlex tegnap egy akusztikus fellépéséből (szerzői estből) töltött fel egy részletet a Youtube-ra.